tisdag 3 februari 2009

Egypten - Hemma igen

Nu har jag varit borta från det kalla Sverige och internets beroendeframkallande dragningskraft i över en vecka. Jag tänkte nu meddela hur min vecka har varit och för att det inte ska bli en enda långt jobbigt förvirrat inlägg så kommer jag dela upp detta i några fina rubriker.
I detta första inlägg kommer jag beskriva själva helheten . Jag kommer även beskriva hotellet och Marsa Alam i stort och några ord om Egypten.
De följande rubrikerna kommer att bli (obs klickbara):
Egypten ligger i Afrika, för den som inte visste, och Marsa Alam ligger i den nedre halvan av Egypten mot Röda havet. Marsa Alam är ett nyöppnat turistområde och hotellkomplexen har poppat upp som svampar i en höstskog efter det att flygplatsen byggdes. En liten turiststad har även byggts vid namn Port Galib. Eftersom det är relativt nyöppnat längs med kusten i Marsa Alam och området inte är så känt bland resenärer än så är det relativt billigt att åka dit, men jag tror man kan räkna med att priset kommer öka med åren och att det inte kommer se alls likadant ut om bara fyra år då vi kunde se att det byggdes precis överallt där vi for fram.

Nilen delar av landet och öknen som ligger mellan Nilen och Röda havet är en stenöken och öknen på andra sidan Nilen är en sandöken. En stor del av stenöknen är en gammal havsbotten och det kunde man se från flygplanet då torra rännilar visade sig i marken.







Det är 12 år sedan det kom ett rejält regnväder i trakterna vi befann oss i och ungefär var fjärde år kommer det en liten duggning av vatten som knappt hinner ner till marken innan det förångats. Det märks ganska tydligt att det inte regnar mycket då elektriker från västvärlden skulle gråta om de såg hur elen dragist. Det var vanlig innebelysning satt utomhus överallt utan någon som helst säkerhet i fråga om el.


Hotellet som vi bodde på hette Three corners Fayrouz plaza hotell. Det låg ganska nära flygplatsen och det var gångavstånd till Port Ghalib som var den lilla staden som låg precis vid flygplatsen.

Det absolut första man fick se när man kom
med en härlig välkomst dring i handen.





En panorerande film ifrån bryggan över hotellet och bort till Port Ghalib

Servicen var perfekt men vi fick lite information angående denna och det var att de som jobbade där fick en väldigt låg lön och efter att man åkt fick de påök om det var fler än 75% som gett bra omdömme. Därför ska man undvika att klaga. Vid ett tillfälle så fick vi höra att en av hovmästarna (en av de som troligtvis tjänar bra i jämförelse) tjänade ungefär 260 egyptiska pund i månaden. 260 x 1,5 så kommer du upp i vad det blir i svenska pengar. Alltså en så där 390 kronor i månaden. Mitt råd för de arbetandes skull är: klaga så lite som möjligt och endast i nödfall! Jag såg ingen anledning att klaga, jag tycker att det var en helt otroligt fin service.

2 kommentarer:

  1. Välkomna hem... Såg himla mysigt ut... ler...

    Kramar...

    SvaraRadera
  2. Välkommen hem! Hoppas ni haft supermysigt! (Det ser ut som att man inte kan ha annat på bilderna!) Du har blivit utmanad inne hos mig.
    Kram cissi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive