onsdag 4 februari 2009

Beduinlägret

På onsdagen åkte vi iväg på en supersafari, rätt ut i öknen till en beduinby. Jag rekommenderar detta för alls om får för sig att åka iväg till Marsa Alam. Det var som att man betade av det mesta av punkterna på listan över saker man måste göra. Det började med jeepkörning genom öknen, i ungefär en timma. Information om Egypten och trakten vi var i. Fyrhjulingsåkning, kamel(dromedar)-ridning, solnedgångsbeundran, grillning, dansuppvisning och stjärnskådning. En helt underbar dag helt enkelt. Här kommer lite bilder från den underbara dagen.
När vi om till beduinlägret bjöds vi på socker med en skvätt te till, För sött för mig så jag fick lämna. Visst är vi vackra i våra beduinkläder, de infödda hade riktigt roligt åt oss men vår tanke var att när man ska ut i öknen är det väl lika bra att vara rätt klädda så...

Kamelridning ingick som sagt var. Här sitter vi på de ståtliga djuren, men vi är rätt säkra på att det var dromedarer och inte kameler. Vi fick rida i en 20 minuter och det var precis lagom för det är inte så där jätteskönt om jag ska vara helt ärlig. Det är en pinne som dunkar in i ryggslutet och man gungar rent perverst fram och tillbaka. De flesta kvinnorna kommer kunna få en déja vù- känsla när de rider de ståtliga djuren. Robert och Brittan var jätteglada och kom och berättade för oss att de skulle ut och rida i en och en halv timme, vi önskade dom lycka till. Dagen efter kom de stapplande och berättade att deras ritt lätt varit en timme för lång. Jag är inte förvånad.

Här var världens sötaste lilla beduinpojke, fem år, som sprang runt hela tilden. I klädväg var han och jag twinzies

Vår Guide, väldigt trevlig och språkkunnig. Han kunde inte svenska, men väl, många andra språk.







Fjällbrynt
Eller en solnedgång i öknen...



Kvällskonsert


Kvällsdans


Sen var det en titt på stjärnor och sen åkte vi hem till hotellet igen.

2 kommentarer:

  1. Ser jättemysigt ut! Men var det inte LITE läskigt att vara ute i öknen när mörkret gjort sitt intrång?
    Kram cissi

    SvaraRadera
  2. Vi var ju inte ensamma, vi var ett helt gäng turister som lotsades runt och stjärnorna var helt oslagbara. Man såg även de där riktigt små eftersom det inte fanns någon ljusförorening som störde. Det var lite läskigt när vi åkte därifrån däremot. Jag satt fram i jeepen och man kunde verkligen inte se annat än vad som fanns inne i ljuskedjan, och de andra jeeparnas ljuskedjor som var lite här och där. Det var ju inga vägar att följa så de körde lite där de kände för det.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive