tisdag 28 april 2015

Go trekking

Idag blev det en trekkiemugg. Jag är ju inte trekkie dårå, som jag påstått tidigare med mothugg. Det är visst så att om man äger en star trek-uniform med kaptensrankning och man kan hänvisa till the prime directive, så är man en trekkie vare sig man sett the original series eller ej. Kan erkänna att jag börjat jobba på det där sista så jag är väl snart en fullfjädrad trekkienerd.

Vad är det som är så bra med Star trek då?
Det är ju de oändliga möjligheterna, de är folk som vågat ger sig ut på nya vatten som ännu inte kartlagts, som träffar nya arter och möter nya planeter. Det är ju det som gör just science fiction och fantasy så roligt. Man kan vrida hjärnan ur led medan man jobbar på en ny story, inga naturlagar behöver stämma, man är ju på ett nytt ställe.

Det och så klart att de genom åren varit banbrytande inom de flesta frågorna. Det var i Star trek som den första kyssen mellan en mörkhyad och en vit ägde rum, vilka rabalder det blev. De hade kvinnor i större roller tidigt, de hade en kvinnlig kapten som var hård men rättvis.

Jag gillar star trek för det ger mig inspiration och nya idéer i mitt eget skrivande. Och att ha en mugg bredvid mig när jag skriver, med ett motiv därifrån, är en påminnelse att ge mig ut och prova nya saker.

4 kommentarer:

 1. Kul med mugg som passar dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har många muggar som passar mig :) vissa mer än andra

   Radera
 2. Tack för awarden! Jag har två Star Trek-tokiga på mitt jobb, men visste inte att de kallades trekkies

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet du vad du ska ropa efter dem i korridoren :D

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive