Påsktårta med sherrysås, pappas favorit.
Mycket enkel att göra och mycket god.
En viktig lärdom, Såsen är viktigast.
Recept kommer här:
Tårtan
3 dl mald sötmandel (200g)
2½ dl florsocker
4-5 äggvitor
smör och ströbröd (till formen)
Blanda den malda mandeln med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggskummet i nötblandningen. Rör om till smet och häll ner smeten i formen. Grädda 175°c i 30-40 minuter. Efter gräddning, häll spadet från en persikoburk över kakan så den får stå och suga åt sig över natten. Vid servering lägger man upp persikohalvor ovanpå kakan.
Såsen
3 Äggulor
1 dl socker
1 dl sherry
2½ vispgrädde
Rör ihop äggulorna tillsammans med sockret i en kastrull över svag värme tills det tjocknar. Låt kallna. Tillsätt sherryn och den vispade grädden. Rör ihop.
Mm, ser ju hur påskigt och mumsigt ut som helst... Påsk-Kram
SvaraRaderaMen omnomnom! Det där låter ju hur flygvapnet helst! Att "gott som" lyckades bli "flygvapnet" är så skumt så att jag bara måste låta det stå kvar.
SvaraRaderaNi har båda rätt, det är både hur mumsigt som helst och hur flygvapnet som helst. Tror förövrigt att det kan bli ett framtida uttryck, eller vad tror du Bääääbs.
SvaraRadera