torsdag 5 augusti 2010

Nöjd med mig själv

Jag har påbörjat så många skrivprojekt tidigare och det har alltid runnit ut i sanden. Den här gången *knock om wood* känns det som om det kommer hända något i alla fall.

Skillnaden?

Tidigare har jag litat på min egen inspiration och endast skrivit när andan fallit på. Andan har fallit på men snart har annat pockat lite mer på intresset, just för stunden, så som facebook, min blogg, andras bloggar, något på teven eller städning. Nu kör jag, jag skriver vare sig jag känner för att skriva eller inte. Sanningen är den, att jag alltid känner för att skriva så det är inte några större problem, men jag sliter mig från annat mer effektivt nu än tidigare.

Tidigare har jag lyssnat alldeles för mycket på min inre kritiker. Den som inte kan gå vidare förrän en text är korrekt och tillräckligt bra för att min inre själ ska kunna gå till ro för natten. Alltså har jag aldrig kommit vidare, jag har ältat samma jäkla kapitel om och om igen, små detaljer, meningsbyggnader och snart har jag tappat intresset för boken och slutat skriva på den. Nu går jag inte tillbaka, jag skiter i att läsa och jag skiter i att det är fel. Om jag kommer på att jag skulle skrivit något annat än det jag gjorde några sidor tillbaka så går jag inte tillbaka och ändrar det. Om det är viktigt kommer det att lysa igenom när jag läser boken igen. Det kan hända att jag kommer skriva ner lite stödändringar i ett annat dokument senare. Men framförallt så läser jag inte vad jag skrivit.

När den lilla kritikern börjar prata skit om mitt skrivande, vilket den gör ibland som små irriterande hugg i kroppen "allvarligt talat, vad är det jag skriver om, det är ju bara skit" eller "Jag kommer aldrig få till ett bra språk i den där romanen, det är trist och dåligt" så hör jag det men sen ignorerar jag det och skriver ändå. Sen mår jag mycket bättre.

Hittills har jag, på sammanlagt 7 skrivdagar, fått ihop 26 sidor 16693 ord 90411 tecken. Bara idag har jag fått ihop 25611 tecken.

Och då har jag inte ens kommit en fjärdedel in i boken, det är massor kvar och spänningen har precis börjat växa. Fasen, det är nästan så jag kan jämföra det med att läsa en riktigt bra bok som man inte kan lägga ifrån sig för man vill veta vad som händer på nästa sida, nästa kapitel. Jag har en förnimmelse om vad som ska hända nästa sida, nästa kapitel, men det är ju inte klart än. Mina karaktärer kör sitt eget rejs och jag vet inte vad dom ska hitta på. Vad dom kommer göra med min idé och jag är så nyfiken så jag vill bara fortsätta skriva hela tiden.

Men nu vill jag sova, tror jag, och drömma om boken. För det har jag gjort den senaste veckan. Vill du se mer om hur min bok utvecklas så kan ni göra det under fliken Min författardröm eller titta på siffrorna i den högra marginalen.

God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive