torsdag 29 juli 2010

Skriver skriver skriver skriver

Känns som om jag har kommit in i andra andningen nu. Vanligtvis brukar jag falla in i att börja redigera efter att ha skrivit ett kapitel för att göra kapitlet perfekt innan jag går vidare på nästa kapitel vilket gör att jag fastnar, tappar fart och sen rinner allt ut i sanden. Just nu övar jag mig på att skriva dåligt, skitdåligt!!!

Som jag uttryckte det i bilen när jag sa till mig själv på skarpen "Du ska skriva dåligt, du ska skriva dåligt att du gråter när du läser det och du ska inte läsa förrän du skrivit klart. Hör sen!"

Nu har jag snart skrivit två kapitel och har inte en enda gång gått tillbaka för att ändra något i min story, det blir när jag skrivit färdigt ett första utkast som jag får gå tillbaka.

  • När jag skrivit första utkastet får jag gå tillbaka och läsa igenom och göra ändringar, markera, lägga till och pilla.
  • Sen ska den ligga några veckor och så ska jag gå igenom den en gång till.
  • Sen får maken den stora äran att korrekturläsa den så språket flyter.
  • Sen kommer jag att släppa den till min läsecirkel för att få uppslag, idéer till ändringar och helt enkelt konstruktiv kritik.
  • Sen går jag igenom den en gång till
  • för att slutligen kanske, om jag tycker storyn är värd det, kommer jag skicka den till ett förlag.
Det känns som om jag har en plan, frågan är om jag kommer fullfölja den den här gången. Jag kommer skriva om hur det går under fliken "min författardröm" och hur långt jag kommer kan ni se längst upp här på bloggen. Jag tycker om att skriva bara jag tillåter mig att göra det.

1 kommentar:

  1. Vad kul att du har kommit igång och skriva. Jag paxar en plats först i kön, sen när du signerar den färdiga boken. Jag tror att du gör helt rätt i att bara skriva och skriva och inte hålla på och pilla och peta först!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive