måndag 28 december 2009

Egypten - beslutet

Här fortsätter den spännande serien om Egypten.

För att göra en lång historia kort, det var andra dagen och livet var fördjävligt. På kvällen skulle Apollo komma till hotellet och jag skulle gå och prata med dom. Jag gick upp, maken tog barnen, och jag slog näven i bordet, började dra upp allt jag var missnöjd med och allt jag tyckte var skitjobbigt. Den ena representanten började försöka linda in det hela och förklara att man kanske få ta och bita i det sura äpplet, varpå jag sa att jag inte ville ha ett surt äpple för 25 000 kronor, vilket den andra representaten kunde förstå. Dom började deala med mig om ett annat hotell där det fanns fler svenska familjer eller ett annat hotell där det fanns en uppvärmd pool. Hotellet med den uppvärmda poolen skulle kosta mycket mer för oss och det andra hotellet skulle ha sämre standard och vi skulle vara tvugna att lägga en administrativ avgift för att kunna flytta.

Vi bestämde att vi skulle återkomma under morgondagen då vi behövde prata tillsammans i familjen. Vi letade upp den uppvärda inomhuspoolen, vilken inte alls var lika mysig som utomhuspoolen, men det var ju vatten, inomhus, utan solen som värmde och gav en mysig semesterstämning, men i alla fall, en pool.


Själva utformningen av poolen var enkel och rätt så tråkig. Att den var uppvärmd var inte att ta miste på, den var lika varm som en jacuzzi och i ena änden var det sittplatser med bubbelpoolsvirvlar. Förutom den extrema värmen i poolen var vattnet helt mjölkigt i konsistensen så man kunde knappt se handen framför sig, men...


Det hindrade inte majoriteten av familjen att ge sig hän i vattnet!

Det var bara tråkmamma som var lite halvhysterisk och ropade saker som:
"nej, ta det lungt så du inte får en kallsup, då blir du liggande hela veckan, det här vattnet är fullt av bakterier som kommer få dig att kräkas!"


Sedan provade vi havet...


När man har eksem över hela kroppen tycker man uppenbarligen inte att det är så roligt att bada i extremt salt vatten, mysko...
Jag själv har eksem också och kände väl att det brände, men med en vuxens behärskning iggade jag det högaktninsfullt och badade ändå, en fyraåring fixar inte det. Efter någon minut i vattnet hade jag min skrikande fyraåring klättrande på mig och hennes storebror var inte sen att följa exemplet. Snart vara barnen uppe ur vattnet och maken sprang med en hysterisk flicka hela vägen in på den långa bryggan för att nå sötvattensduscharna och hela vägen skrek hon att hon ville bada i badkaren i vårt hotellrum igen.

Vi hittade tillbaka till poolen igen och bestämde där att vi vet vad vi har men inte vad vi får. Tänk om vi krånglar och byter och det bara blir värre, här hade vi i alla fall en varm bakteriesoppa som barnen kunde bada i och istället för att spendera pengar på att byta hotell kunde vi spendera de pengarna på utflykter.

Sagt och gjort, vi blev kvar!

Snart kommer lite utflyktsberättelser för alla och envar som är intresserade, självklart kommer jämförande med utflykterna i Marsa Alam att göras!

2 kommentarer:

  1. Ni HAR väl reklammerat resan till Apollo!?!?!

    SvaraRadera
  2. Vi ska sätta oss efter nyår och gå igenom och skicka in kommentarer angående våra upplevelser, men det vill vi göra i lugn och ro. Det är lite mycket annat just nu.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive