torsdag 7 maj 2015

Where there’s tea, there’s hope.

Citatet i rubriken är från artonhundratalsdramaturgen Arthur Wing Pinero

Den här muggen passar min dag väldigt bra. Från en inspirerande dag där jag fick massor gjort, till en trasig dag då jag inte ens orkar göra lunch. Min man har ett fyraveckorsschema och den här veckan är inte den jag tycker bäst om. Han jobbar kväll. Det innebär att han inte kommer i säng förrän efter tolv, oftast, och då är det jag som sköter alla morgonrutiner. Eftersom han inte kommer hem förrän långt efter sänggång så är det självklart jag som sköter även alla kvällsrutiner. Eftersom jag är en orolig själ har jag svårt att gå och lägga mig innan honom och där har vi den klara ekvationen. Jag somnar efter tolv, går upp före sju och det är fullt upp hela dagen. Igår kväll var jag så trött att jag inte hängde ihop någonstans. Så efter utfodring av barnen, tvätthägning, golvdammsugning och golvtorkning (upprepade gånger) och läggning av barn bestämde jag mig för att jag också skulle sova. Nio gick jag till sängen. Perfekt. Idag borde jag var utvilad, eller hur?

Precis när jag höll på att somna in fick jag ett sådant där ryck, ni vet, när man drömmer något precis när man slumrar och kroppen agerar utifrån det. Det var ett sådant kraftigt ryck att jag väckte mig själv, helt. Efter det kunde jag inte somna om. Undermedvetet var jag som på helspänn inför vad det nu än var som hade chockat mig så. Jag var därför vaken när min make kom hem men jag sa inget utan sov räv för att inte dras in i någon samtal som skulle väcka mig ännu  mer. Jag slumrade, sov räv, slumrade, sov räv och sov kort, vaknade slumrade hela natten. Därför var jag tröttare än någon annan morgon på hela veckan, i morse.

Jag gick och la mig och sov till efter tio vilket gjorde att hela förmiddagen gick åt. Jag har försökt engagera mig i något av alla de projekt jag har att göra, men min hjärna klarar inte av att koncentrera sig. Jag hattar, jag får inget gjort och klockan tickar på.

Livet är tufft!
Glass funkar, lite ... och massa te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive