torsdag 7 maj 2015

Vad man gör när man inte kan fokusera

Med man menar jag jag.

Jo, jag får för mig att ännu en gång göra en hemsida genom Wordpress. Grejen med Wordpress är att jag vet många som har det och har jättesnygga sidor som inte bara är blogg utan hela hemsidor och det vill jag också ha. Det är inte första gången jag ger mig i kast med Wordpress, jag har gjort det förr och det har alltid slutat på samma tragiska sätt, vi blir ovänner. Jag blir i alla fall ovänlig ett tag. Men, icke vis av erfarenhet gjorde jag alltså idag, ett nytt försök, istället för att göra allt det där som jag skulle göra.
Sagt och gjort, jag frågade om hjälp och fick hjälp via chatt av en kompis och förläggare som försökte ta det steg för steg med mig men inget stämde. Han sa att jag skulle klicka på något, det fanns inte, han sa att jag skulle göra en grej för att något skulle hända och något annat hände i stället. Jag kom aldrig dit jag ville. Han gav upp och jag började fråga en annan kompis som skickade en länk med ett youtubeklipp till mig. Jag följde den länken och snubben i filmen började visa saker som inte fanns på min sida så jag provade en annan youtubefilm där de hade ett barn som demonstrerade för att verkligen visa att om jag inte fixade det var jag dummare än en nioåring (typ deras eget uttryck eftersom de sa att om nioåringen klarade klarade vem som helst det), samma problem där och jag var alltså dummare än en nioåring.

Efter att ha använt en hel dag med att stånga pannan blodig mot Wordpress så gav jag upp och min vän, tillika förläggare, tar nu över ansvaret och ser till att ordna en wordpress-sida som funkar så som jag vill. Men, jag lyckades i alla fall få till några snygga banners som jag kan använda i det proffset fixar åt mig.
Bloggheader.
En banner med Alvhildatrilogin.
En banner med antologier jag har med noveller i.
Mina e-noveller
För att sammanfatta det hela så kanske jag inte fick så mycket gjort rent textmässigt eller hemsidemässigt, men jag känner mig ganska nöjd när jag får lite översikt över det jag fått publicerat hittills. Det är faktiskt inte så pjoskigt när allt kommer omkring. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive