måndag 4 maj 2015

May the 4:th be with you

Idag är det den fjärde maj vilket är, förutom sista dagen att lämna in deklarationen om man inte begärt uppskov, den internationella star wars-dagen. Självklart blev vår fina star wars-mugg min följeslagare idag. Det höll på att gå riktigt illa eftersom sonen dukat en helt annan mugg åt mig, men jag bytte, stygg som jag är.  För ett år sedan kunde jag inte ha en star wars-mugg vid denna eminenta dag, eftersom den inte är äldre än knappt ett år. Min man köpte skönheten på Forbidden planet i London förra våren. Efteråt har vi märkt att den har Damsel in distress-bilden och inte den när Leia står i klänning och är bad ass med gevär, utan där hon står och klamrar sig fast vid sin bror, endast iklädd bikini. Nej, det är inte hennes bror som har bikini, det är hon, även om man kunde tolka det så. Vi har haft två andra Star wars-muggar tidigare, men de har båda gått i graven. En vit med en stormtrooper på som gick sönder. Vi sörjde och begravde den i en grön tunna utanför huset. Den andra var en Lego-Star-wars-mugg som min son hade som favoritmugg. De ville att barnen skulle ha muggar under en period då de gick på en tillfällig skola och han hade med sig den. Sedan såg vi aldrig den mer. Vi funderar lite över om den försvann med resterna när den tillfälliga skolan revs eller om någon lärare tog hand om den själv. Den var nämligen jättecool.

Nu har vi i alla fall den här och nog skulle det vara trevligt om vi hade haft alla tre, men man ska vara glad för det lilla här i livet, har jag hört.

Denna lyckliga lilla mugg har redan sett mig göra färdigt min deklaration med hysteriska små utrop och sett mig skratta åt en stressig deadline som sedan blev ändrad, till min glädje. 
Resten av dagen kommer den få bevittna hur jag redigerar Alvhilda, skriver på manus och tvättar.
you know better than to trust a strange computer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive