fredag 8 maj 2015

A cup of tea would restore my normality

Citat från Douglas Adams Liftarens guide till galaxen
Denna mugg fick jag i present av Mrs Data, en av mina bästa vänner. En söt, lite knasig mugg med ett fint budskap som kan trösta när man tappar tron på sig själv. Den är så där lagom stor så man inte måste fylla på hela tiden och man hinner oftast dricka ur innan det blivit kallt. Den är så välanvänd att trycket faktiskt blivit lite blek, men huvudsaken är att jag vet vad det står och vem jag fått den av.

Just idag tänker jag att den kan vara bra att ha eftersom jag måste komma igång med det där jag borde göra och inte sitta och peta i allt annat som jag gjorde i går. Idag ska jag skriva på romanen, jag ska ta allt jag antecknat, allt jag planerat och allt jag vet att jag ska skriva, och helt enkelt skriva ner det i dokumentet.

Vem som vill läsa det sedan, det är inte lika viktigt just nu. Just nu är huvudsaken att jag faktiskt får ut den ur skallen så den får ett eget liv och kan sprätta iväg utan mig. Den är nämligen en ganska tung historia som jag burit på i snart tjugo år. Det är en annorlunda mobbinghistoria, inte den vanliga med ett offer en förövare och ett hav av skyldiga. Det här är en Walk a mile i my shoes på ett ganska tvistat sätt. Det är en historia som kom till mig, baserad på min egen uppväxt men utan att jag alls har med min egen uppväxt i den. Det som händer i boken hände aldrig mig eller de jag känner. Vissa saker kan bygga på saker som har hänt eller saker jag hört, men inget är exakt.

Mina historier bygger på mina filosofiska tankar, min bearbetning. Man skulle kunna säga att alla de saker som jag är med om är ingredienser. Tiden är jästen. Min skalle är ugnen. Och det som kommer ut påminner inte ett dugg om det ursprungliga, men det är ändå skapat av de ingredienser som jag stoppat in. Jag har förstått vad min jäsning vill säga till mig och det är en bra avslutning för mig. Förhoppningsvis kan nerdskrivandet av den här boken vara ett avslut av ett av de där mer tärande kapitlen av mitt liv. Och när allt kommer omkring är det inte så himla viktigt längre - skulle man kunna säga.

Glad fredag på er.

2 kommentarer:

  1. Kommer ihåg när jag gav den där muggen till dig. Och i morse drack F kaffe ur den mugg jag fick av dig sedan. För han kan ALDRIG LÅTA MINA MUGGAR VARA! Utom mina TW-muggar för där har jag hotat honom... :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså, det här är verkligen en av mina absoluta favoritmuggar!

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive