torsdag 23 april 2015

Oh Doctor, why do I let you out?

Citatet i rubriken och i inlägget är så klart från serien
Ja, idag var det sonen som dukade och jag fick min whomugg. Den är så klart inklöpt på samma ställe som dotterns, nämligen the Who shop.
Den föreställer Tardisen mitt i en explosion målad av Vincent van Gough. Det är upptakten till dubbelavsnitten Pandorica opens och Big bang.
 Rubbish way to time travel, but the universe is tiny now, we'll be fine.
Jag har ju redan förklarat vem Doctor Who är men jag har kanske inte berättat vad som var meningen med serien från början. Det skulle vara ett lärorikt program för barn där man genom äventyr och spänning skulle få lära sig saker om historia och teknik. Därför var vartannat avsnitt ett historiskt där Doctorn fick lösa saker på ett sätt så att tittarna fick lära sig hur det var på den tiden, på samma gång. De slutade med det efter ett tag och gjorde det till en actionhumorsciencefiction istället. Men det är ändå med tillfällen man faktiskt får lära sig en massa grejer, vilket gör det lite extra kul. Man får hälsa på olika kända personer, som Vincent, vid ett tillfälle, Shakespeare, olika politiker, Drottning Elisabeth av England etc.

Jag tycker om att dricka te ur doctor Who-muggar, de inspirerar mig i mitt skrivande, att jag kan skriva om i stort sett vad som helst, det är bara min egen fantasi som sätter gränsen och min fantasi har ingen gräns.
We're all stories in the end.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive