fredag 24 april 2015

Liebster award

Jag har blivit nominerad av Eva Holmquist för Liebster Award. Tack så mycket!
Här är reglerna för priset:
Regler:
Länka tillbaka till personen som nominerade dig.
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig.
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare.
Gör 11 frågor till dem som du nominerar.
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar.
Personen som nominerade mig länkar jag till ovan.
Frågorna svarar jag på nedan.

 Här är frågorna jag fick och mina svar:

Vilken bok läser du just nu?
 Just nu läser jag en bok genom min kurs på skolan. Yarden av Kristian Lundberg, en självbiografisk bok. Jag har inte kommit så långt än, men hittills är boken mycket inom honom själv, tankar, känslor, fragmentariskt poetiskt på något sätt.
Vilken typ av böcker tycker du bäst om?
De där som upprör och berör. Jag vill skratta, gråta, skrika, bli arg på en bok. Väcker den inga känslor tröttnar jag lätt. Jag vill gärna bli lite rädd också, tycker om skräckgenren, gärna med fantasyinslag eller science fiction. 
Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år?
Alldeles för få. Den senaste tiden har den mesta tiden lagts på att läsa och redigera mina egna böcker och jag har haft svårt att få ro att sätta mig med annan litteratur. Nu när jag pluggar har jag en del som ska läsas genom skolan och det är den text jag hinner läsa och de cirkelböcker vi har med min cirkelgrupp. Cirkelgruppen går väl igenom sju böcker om året som jag försöker hinna med, så det är mindre än en bok i månaden som det ser ut nu.
Läser du e-böcker?
Ja, Jag har inskaffat en sådan där underbar läsplatta, då menar jag inte en surfplatta utan en sådan där som inte lyser utan är som att läsa direkt på papper. Mycket skön. 
Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker?
Det är olika. Jag tycker bättre om känslan av att ha en tryckt bok men när jag köper till kursen eller när jag ska iväg och resa, läser på tåg eller liknande, då har jag hellre min lilla platta. 
Hur hittar du böcker som du vill läsa?
Genom bloggar och genom personlig kontakt med författare framförallt. 
Var köper du flest böcker?
Genom nätet eller direkt av författare.
Om du bara får välja en bok som du läst senaste året, vilken bok skulle du rekommendera?
Den som ligger närmast just nu och som berört mig mest den senaste tiden, är Enzo, konsten att köra fort i regn. Men den kommer bytas mot någon annan ganska snart och den kan mycket väl vara sämre än en annan som jag för tillfället inte kommer ihåg eftersom Enzo ligger närmast.Just nu är det minne-guldfisk som gäller hos mig.
Var är din favoritläsplats?
Soffan eller sängen.
Vilken bok längtar du efter att få läsa?
Ska jag välja en ur min läshög? Galning! Demonologi för nybörjare av Caroline L Jensen är en som lockar för den har jag hört ska vara jätterolig. Och Tiden går så långsamt när man tittar på den, av Josefine Lindén som jag också hört jättemycket bra om. Jag har så klart båda, men den ena saknar signering, något som måste ändras. 
Läser du böcker fler gånger än en?
Vissa böcker läser jag fler gånger än en, om de har ett djup som berör och som jag behöver smälta fler än en gång. Vissa ger bara en underbar upplevelse som jag vill gå igenom ytterligare gånger. Det är dock inte många.


Mina nomineringar är (utan inbördes ordning) – Jag har inge koll på vilka bloggare som har färre än 200, så om ni vet med er att ni har fler än 200 följare behöver ni förstås inte svara på frågorna om ni inte verkligen vill! Jag utmanar även alla andra bloggare som läser detta och som inte finns på min lista nedan men ändå vill svara på mina frågor:

Mina frågor till er kommer här:
 1. Vilken bok läser du just nu?
 2. Vilken typ av böcker tycker du bäst om, varför?
 3. Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år?
 4. Vilken årstid läser du flest böcker, varför?
 5. Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker, varför?
 6. Hur hittar du böcker som du vill läsa?
 7. Om du bara får välja en bok, vilken skulle du då rekommendera?
 8. Var är din favoritläsplats?
 9. Vilken bok längtar du efter att få läsa just nu?
 10. Vad får dig att vilja läsa om en bok?
 11. Läser du många böcker på samma gång?

2 kommentarer:

 1. Men alltså, tack för nomineringen men jag bloggar inte längre. Nix. Avskyr att ens försöka från den lilla telefonen, och datorn sitter jag endast vid när jag är på jobbet. Förutom nu då, för just nu fick jag en liten knäpp och skriver ny synopsis för ett nytt manus!

  SvaraRadera
 2. Åh, tack! Ska försöka orka få till ett inlägg och svara på frågorna. Min blogg är verkligen döende … plågsamt utdragen död … :)

  Gulligt av dig att tänka på mig!

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive