onsdag 22 april 2015

Ironside/Dalek: Would you care for some tea?


Idag kommer Doctor Whos ärkefiende följa mig hela dagen och säga saker som "You would make a good Dalek" eller "You must be destroyed". Muggen själv är inköpt på det näst bästa av alla ställen, nämligen the Who shop i London. Bästa stället skulle så klart ha varit på the Who experience i Cardiff.

Jag har ärligt snott den av min dotter denna morgon. Hon är det största fanet av just Dalekarna i huset och äger, förutom muggen, även en liten Daleknalle som skriker "Exterminate" när man trycker på den. Hon själv använder den bara på helgerna eftersom det bara är då de får morgonchoklad i det här huset. Visst dricker hon te ibland, men bara Munk Kränku (en fixidé om ni frågar mig), eller den kränkta munken som vi så tidsenligt brukar kalla den i det här huset.  För vem är inte kränkt i det här tidevarvet?

Doctor Who undrar ni, om ni inte redan sett mig tjata om det tidigare, och jag svarar att det är en av mina absoluta favoritserier. En utomjording som inte bara är namnlös, han är hemlös också. Han reser i är ett skepp som heter Tardis (Time And Relative Dimension In Space) som kan färdas både i tid och rymd och ser ut som en engelsk polistelefonbox, men den är större på insidan, eller mindre på utsidan som någon uppmärksammade. Jorden är ständigt under attack från utomjordingar som han räddar oss från på de mest fantastiska sätt. Det är helt enkelt upplagt för äventyr och spänning och kan ge inspiration till de mest makalösa egna historierna.
[The Doctor strikes the Dalek with a huge wrench]
Ironside/Dalek: You do not require tea?

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har nominerat dig till Liebster award! Du väljer själv om du vill ta emot priset eller inte.
  Här är mitt blogginlägg: http://evaholmquist.ordspiran.se/liebster-award/
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, jag ska genast kika närmre på det :) Tack

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive