måndag 20 april 2015

Gå på muggen


De som läst min blogg eller känner mig något så när, vet att jag är lite av en tenörd. Det är viktigt för mig att få i mig te, att det är rätt sorts te, att det inte är påste och det finns även något mer som går hand i hand med mitt tenörderi. Muggarna. Jag är inte ensam i det utan har min maken som stöd, eller oftast draghjälp på att fylla mugghyllorna med muggar. Ja, två stora hyllor i köket är helt fyllda med muggar och jag skulle nog helst se att de stod mer synligt än bakom stängda dörrar, men vad kan man göra. Huset är begränsat. Så fort vi hittar nya snygga och roliga muggar blir det problem för hyllorna är fulla och det är svårt att gallra ut några dyrgripar. Speciellt de med nerdiga tryck, vilka är de som liksom tar över skåpets innehåll.

Jag tänkte, eftersom jag inte kan ställa dem synligt på en hylla, ta tema och börja presentera mina vackra tevänner här hemma. Så god morgon på er, hädanefter kommer vi kunna gå på muggen tillsammans här i min blogg.

2 kommentarer:

  1. Muggar är superviktiga. Har ägnat år att hitta några jag är nöjd med. Ogillar t.o.m. en cafékedja vars muggar känns helt fel att dricka ur. (Jag menar, ska det kännas som att man lägger läpparna mot en toasits eller, bara för att de är så tjocka?!). Ska bli kul att se vad du har hemma i skåpen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Muggarna är jätteviktiga. För oss är det framförallt nördigheten i muggarna som är viktiga, men som du säger, är de inte bekväma så dricks det inte ur dem ändå. I morse dukade sonen en av de dyraste och "finaste" muggarna till mig som maken gav mig för några år sedan. Sagoforms fina blommuggar, problemet med dem är bara att de är så vida att man lätt få "hål i mungipan". Men man kan ju inte byta när sonen dukat åt en.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive