Därför tog jag kontakt med en kompis som jag vet inte har sina föräldrar i stan och som troligen hade sina barn under helgen. Hon skulle bara hänga med en annan kompis och med hennes barn. Jag kom då med förslaget att vi alla kunde hänga hos oss och göra en påskknytis. Sagt och gjort, vi bestämde tillsammans vad som skulle vara med och vem som gjorde vad och skapade en av de bästa påskmiddagarna jag haft.
Jag gjorde en helt otroligt god sallad, ja, för jag ville inte bara äta stabbigheter. Salladen hade som grund en färdig salladspåse med ruccola och spenatblad, bland annat. Sedan var det de vanliga gurka och paprika. Jag hade i pärltomater (som jag inte fick blåsor i mun av, oh joy), jordgubbar och sockerärtor. Till den hade jag gjort en vinägrett med hallonvinäger. En riktig succé. Till det åt jag grillad lax. Det var vad jag grundade mitt påskbord med och jag hamnade inte i matkoma. På grillen låg även korv och hamburgare, tillbarnen.
se instruktion på youtube |
Till efterrätt fick barnen kladdkaka medan vi vuxna käkade en cheesecake med jordgubbar och vår traditionella påsktårta, som jag inte kommer skriva en massa om nu igen utan bara länka till två tidigare inlägg med bild och recept. Ett 2014 och ett 2011. (Jag tänker bara säga att den är asgod!)
Hur firar du påsk? Är du väldigt traditionsbunden eller är det en högtid som bara ramlar bort? Har du några tips om hur man kan göra påsken ännu lite roligare, utan kyrkobesök eller religionsanknutet?
Här blev det inget påskpynt alls, inte ens ett påskris. Jag tycker inte att jag hinner med det. Men påskmat och påskgodis hann jag med
SvaraRadera