måndag 27 april 2015

Dagens mugg(le)

Det blev ett kvällsinlägg om min mugg idag, eftersom en stor del av dagen har gått åt till att sova och resten att läsa. Sover gör jag inte för att jag är lat utan för att min kropp gör så ibland, den går in i en slags emergency shutdown procedure och sedan är det liksom bara kört. Det är en av de stora anledningarna till att jag inte riktigt fick så mycket att gjort som jag borde, förra veckan.

Muggen är inköpt på den stora Harry Potterutställningen som höll hus i Norrköping, för tjyvingen, förra året, på sommaren. Jag inhandlade den tillsammans med två trollspön och några tröjor. Det var en mycket trevlig tillställning som jag gärna hade förbrukat mer tid på än vad min dotter tillät. Jag gillar Harry Potter, visst finns det vissa pedagogiska missar på Hogwards som jag skulle kunnat rätta till om jag vore lärare där, men i övrigt är det en spännande äventyrs-serie med många fantastiska karaktärer, med min favorit Hermione. Jag skrev för övrigt om henne för ett tag sedan, när jag precis påbörjade min serie med positiva kvinnoporträtt i tevespel, serier och film. Det gick inte så bra med det där på grund av det som även gör att jag ibland somnar lite så där akut, men det är en tråd jag tänker plocka upp igen, tillsammans med min utvärdering av böcker utifrån bland annat genus.

Det finns mycket som ligger på is just nu, på grund av mitt stressrelaterade mående, som jag hoppas kunna plocka upp igen, den dag jag inte kroknar så fort jag har mer än tre projekt på gång samtidigt. Studier, Alvhildautgivning och Alvhildaredigering är ungefär vad jag klarar just nu, och då har jag två redigeringar på gång, simultant, så det är lite över bredden är jag rädd. Som tur är har jag stora muggar, så jag får helt enkelt försöka hälla över alla överbräddenprojekt i en av dem så länge, för att hålla oss till muggämnet vill säga. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive