måndag 16 februari 2015

Vissa sånger hittar in

Jag lyssnar oftast inte på den där musiken som dunkar på dansgolven utan har en egen spellista med musik där bäst före datumet aldrig går ut. Men ibland kör jag en spellista på youtube. Oftast har den en ingång med en låt som jag tycker är bra. Den här gången är det Röyksopp och Robyn Monument och resten av Röyksopp fantastiska låtar. Men så är det en hel del annat som dyker upp, som tillexempel Tove Lo med Habits Hippie sabotage remix. Jag gillade väl själva beatet först men när jag även kollade på videon till var jag hooked. En så tragisk och smärtsam låt att den når rakt in och vrider om. Kanske blir en karaktär i en framtida novell eller roman.

2 kommentarer:

  1. Dagens tips till dig - lyssna mer på Tove Lo. Jag tror du skulle gilla. Som den omixade versionen av Habits t ex, även om jag gillar remixen bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lyssnade på originalet och det var också bra eftersom den gav mer story, men jag gillar remixens indunkande av tanken som finns hos henne. Ska kanske lyssna lite mer senare, har bytt musikspår till en som är mer av henne så får vi se. Trodde jag skulle få reaktion på Star Trek-inlägget före det här, men du kanske inte såg det :)

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive