söndag 15 februari 2015

När jag blev gammal

När alla andra höll andan över allt farligt som kan hända fredagen den trettonde, att det kan komma mördare ur garderober eller att man tappar allt finporslin i huvudet på gammelfarmor, så firade jag istället att jag blivit gammal. Och jag överlevde hela kvällen, tror jag. Dottern blev sjuk och vi var tvungna att ändra och fixa med barnvakt i sista sekund, men det löste sig.

Denna fina bild kunde jag inte låta bli att visa upp på fredagen eftersom det var en ganska komisk och häpen sak att finna när man bokat det finaste rummet för en romantisk kväll med sin man. Eller, maken hade ju bokat så jag kunde ju inte riktigt vara helt säker. Som tur var var det inte de enda sängarna, men vi funderade på om vi skulle tjäna en hacka genom att hyra ut dem.
Den sköna detaljen vi lade märke till direkt, var rumsnumret. Fattar ni referensen?
I duschen märktes det att inredningsarkitekten inte har några issues med sitt utseende naken, eftersom man hade en spegel som återgav allt när man duschade. Förutom våningssängen fanns det också en dubbelsäng, i ett rum innanför den lilla myshörnan med läsfåtöljerna. Rummet var även utrustat med mördarvrå, skitbra! Så man inte behöver undra över var spöket eller mördaren gömmer sig när man sover. Jag gömde mig själv där för maken på kvällen, mycket tillfredsställande - han skrek högt. 

Presenter? Ja, jag fick en teveserie på DVD på morgonen och hotellvistelsen och en romantisk middag på kvällen, av min man. På den romantiska middagen fick jag ett rosa kuvert med ett ljusblått kort i som var fyllt med glitter och sötfluff. Väl gömt i det sockersöta låg två biljetter till Zombie Escape i Stråssa:
Med en grupp på 3-5 överlevande, kämpa sig igenom en zombiefylld bana som går genom flera hus, under marken och högt upp i industrianläggningar. Försvara sig med mjuka buffervapen, ”stageguns” etc. som man hittar längs vägen och vara beredda på att få en rejäl adrenalinkick. Eventet är mycket läskigt, tar ca 80-100 minuter och kräver att man samarbetar för attl kunna ta ta sig till helikopterplattan. Endast bra skor, varma och oömma kläder samt nerver är vad som krävs.

Nej då, jag fick inte typ hicka ...

Som tur var fick jag även en ny absintfontän och en flaska absint i present när vi kom tillbaka till hotellrummet. Jag hann inte mer än smutta på det så hade jag somnat. Kan hända att det hade något att göra med åldern, eller all god mat vi ätit under kvällen. Men vi säger att det var åldern, jag blev ju ändå gammal.

 På morgonen insåg vi att det var frukostbuffén som var grejen på det här hotellet, alla gånger. Vi önskade att vi satt klockan på sju och hunnit med två sittningar. De hade så klart det där vanligt, korv, köttbullar, skramlat ägg, bacon, kokt ägg, smörgåsar, pålägg, ja, ni vet, det där. Men de hade även smoothie, grekisk sallad, ägghalvor med räkor, hemmagjord marmelad på hallon och lakrits! hemmagjord bärkompott att ha i filen och alla de där fröna och nötterna som är goda. Och framförallt, de hade löste! Jag åt en frukost som var fantastisk och nyttig. Grekisk sallad till frukost är helt klart en hit!

 På lördagen hade vi kakfrossa för vänner. Vi hade köpt in 14 kilo kakor. Men de var allt för återhållsamma så vi har kvar. Så har du vägarna förbi, kom förbi på en liten kakbit vet ja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive