torsdag 26 februari 2015

Mitt i händelsernas centrum

Just nu sitter jag och gör de sista planeringarna inför min första skrivkurs. Alltså, inte den första jag ska gå utan den första jag ska hålla. Jag studerar just nu till skrivpedagog som jag tänker är bra att kombinera med min socionomexamen, min teatererfarenhet och stora författardriv. Efter att ha suttit på min kammare och pluggat på distans, diskuterat på forum, läst böcker, kommenterat texter och blivit kommenterad, så är det då dags att pröva sina vingliga vingar. Jag håller min praktiserande kurs i samarbete med ABF, så det är lite papper att skriva med dem, en praktikrapport att börja knåpa på och nerver att hålla i schack. Information är skickad till alla deltagare, övningar är framtagna och schemalagda, smarta saker att prata om är nedskrivna, bilder är valda och musik spånas på.

Jag har ingen aning om hur den här gruppens sammansättning är, hur mycket erfarenhet de har eller vad deras driv är. Därför är de två senare träffarna lite öppna än, de får styra dem lite mer, vilket också gör mig lite smånervös och stressad.

Mitt i allt det händer det faktiskt en hel del annat också. Vi renoverar, fortfarande, och konstant. Och så redigerar jag för fullt. Samma text som jag redan redigerat en himla massa och som faktiskt redan gått i tryck. Men snart så kommer den gå igen, likt en lite gast, i ny skrud. Och tvåan kommer inte falla långt ifrån trädet, den kommer födas i sommar. Traditionell bubbel och penna mot kontrakt-bild kommer inom kort. Förhoppningsvis i ett rum med en snygg ny vägg.

3 kommentarer:

 1. Det låter ju jättekul att planera för skrivkurs (gjorde det för några år sedan men den kursen blev aldrig av...). Och så jag funderar på begreppet skrivpedagog. Hur blir man det? Är ju också socionom och numera har jag ju även en fil kand i svenska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju perfekt för dig. Jag sökte till det på Skurups folkhögskola. Det är en utbildning på distans men fem träffar under skolåret. Gör en ansökan, gå in på deras hemsida och kolla.

   Radera
  2. Låter jätteintressant. Tack för tipset!

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive