måndag 2 februari 2015

Kom igång med Turf

Jag pluggar till skrivpedagog. Det innebär att jag sitter och läser, jag sitter och skriver och så sitter jag och läser lite igen. Jag har ändå stora möjligheter att disponera min tid precis som jag själv vill och tänkte därför att jag skulle passa på att röra på mig promenera, komma i form, under studierna. Det har väl gått så där. När det är is och risk för halka samtidigt som det regnar uppifrån, då lockar soffan med en kopp te mer. När det blåser hårt och fuktigt är det inte heller jättelockande att gå ut och promenera. De flesta väder går faktiskt att använda som ursäkt mellan oktober och april.

I helgen var min svägerska över för att fira dottern och hon har något som kallas Turf. Vi har pratat om det tidigare och jag laddade ner det redan då, men aldrig använt. Nu tänkte jag att det väl är lika bra att prova. Turf är ett program som använder sig av GPS:en i telefonen. Den har märkt ut vissa områden som man skall erövra. Jag la därför upp en promenadväg utifrån olika områden och gav mig av. Självklart kämpade latmasken genom att se till att första skorna läckte så jag var tvungen att gå tillbaka med dyngblöt strumpa, men jag gick faktiskt ut igen, efter att jag bytt skor. Vid första området märkte jag vikten av att ha GPS:en på, för det hände ingenting utan den. Konstigt ...

Områdena var lite väl ofta utplacerade mitt på gräsmattor så man fick pulsa lite i snö och dessutom hålla sig inom området i ungefär en halv minut innan man fick gå vidare. Det kan göra min tanke om att kombinera med Zombie run, lite väl stressigt, men inte mindre roligt.

Jag har i alla fall erövrat nio zoner på ungefär en timme och hunnit ta mig 4,5 kilometer. Och det är bra mycket bättre än vad jag gjort på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive