torsdag 12 februari 2015

Finns det några läsare?

Karin är mitt i karriären efter flera års hårt studerande. En vuxen kvinna med drömjobbet precis inom räckhåll. Just när hennes liv ska handla om hämnd och karma ställs allt på ända och hon är tvungen att gräva i sina ungdomskonflikter samt gå flera mil i sin värsta plågoandes skor.

Som traumatiserad och hämndlysten trettiofemåring i den populära mobbarens femtonåriga sinne får hon veta sanningar som skulle varit förödande för förtryckarna i hennes egna händer i den åldern. Som trettiofemåring mitt i tonårsångesten är det inte bara frustrerande att bli omyndig och inte kunna lugna nerverna med ett glas whisky ur "pappas barskåp", hon förstår dessutom mer av alla konsekvenser och agerande från ungdomarna omkring henne. Kunskap är makt och hon står med nyckeln till sin egen framgång och lycka. Frågan är; kommer hon fortfarande kommer vilja använda den när alla lager av lögner skingrats?

Jag håller på att skriva min nya roman. Den har gnagt i mitt inre i femton år, alltså är jag lika gammal som huvudpersonens kropp, och den har mognat precis lika längre. Jag är mitt i den och för varje kapitel jag skriver desto fler lögner och chimärer rasar framför mina ögon. Det är fascinerande. Men samtidigt gnager det i mitt inre. Finns det några läsare där ute eller skriver jag bara för mig själv?

Skulle du vara intresserad av den här romanen?

8 kommentarer:

 1. Ja. Intresserad alltså. - men det visste du väl redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det värmer att du vill läsa den :)

   Radera
 2. Svar
  1. Kul att det väcker ditt intresse :)

   Radera
 3. Jag har inte läst något du skrivit tidigare, så jag vet inte riktigt vad en sådan bok skulle innebära. Min uppfattning är att den skulle vara en realistisk drama-roman av något slag. Kanske med självbiografiska inslag? Jag tycker att det låter jätespännande och skulle gärna läsa! Kanske skulle jag även lära mig något av den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju just det som är lite svårt, det är inte min genre egentligen. Jag skriver mest fantasy, skräck och liknande. Även den här har en övernaturlig tvist men den är mest för att kunna sätta huvudkaraktären på plats. Annars är det mest socialt drama, kan man säga.

   Radera
 4. Tycker att det låter helspännande och jag skulle absolut vara intresserad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, då verkar et som om det kan finnas läsare, jag fortsätter att skriva lite till så får vi se vad det färdiga resultatet blir.

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive