fredag 20 februari 2015

Bloggjerka

Då var det dags för veckans Bloggjerka av Annika. Enligt hennes inlägg så missade hon att göra någon jerka förra veckan, tur för mig för jag var lätt upptagen just den fredagen faktiskt. Jag hade fullt upp med att bli skitgammal.

Veckans fråga tycker jag är ganska aktuell för min egen del:

Var (och hur) författar du dina inlägg?

Det här med att jag inte skrev i fredags, för att jag var upptagen med att bli skitgammal, tycker jag är en tydlig trend. Förut gjorde jag ofta snabba spontana inlägg var jag än var, lite hipp som happ, med min mobil. Jag tog ett kort och skrev något rolig men sedan tänkte jag att jag skulle dra ner på sådana inlägg och ha mer seriösa bokrelaterade inlägg. Det var det som dödade min blogg i första skedet, eftersom jag då är tvungen att göra mer research för ALLA inlägg och kunde inte skriva förrän jag satt vid datorn vilket kunde döda spontaniteten den där tanken. Dessutom är det svårt att hitta tiden mitt i mitt skrivande, mitt pluggande och familjande. När jag senare tänkte att jag måste gå tillbaka till att ta spontana inlägg, då har jag lyckats skaffat en för bra mobil så bilderna blir för stora för att min bloggapp ska orka lägga upp.

Jag är därför mitt i samma dilemma, ha orken och tiden att göra inlägg. Mitt projekt har fått stryka på foten i drygt en månad nu eftersom jag är mitt upp i stora förändringar när det gäller mitt eget skrivande, och det prioriterar jag alltid över bloggen. Jag är desto flitigare på Instagram och har funderat på att använda de bilder som jag lagt upp där, i bloggen, eftersom de automatiskt blivit krympta.

Vet inte om jag ger några bra tips till någon som letar men kommer däremot följa alla andras inlägg flitigt, för att själv hitta sätt att utveckla min blogg.

14 kommentarer:

 1. Men det måste väl inte vara sån ordning på nivån? Jag tycker det är helt okej att blanda seriösa inlägg med ett suddigt mobilfoto, så länge en har skoj med bloggeriet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag saknar bloggandet och vill hitta tillbaka till det. Samtidigt har jag så mycket annat så det kan nog bli lite oseriöst ett tag framöver för att få ihop det.

   Radera
 2. Det viktiga är nog lusten och att man tycker att det är kul att blogga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror jag kanske behöver hitta lusten igen. Den verkar sitta ihop lite med mitt övriga skrivande.

   Radera
 3. Håller med både Sanna och Boklysten här ovan! Kulfaktorn är jätteviktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska försöka sänka ambitionsnivån och höja kulfaktorn i bloggen :)

   Radera
 4. Håller med både Sanna och Boklysten här ovan! Kulfaktorn är jätteviktig!

  SvaraRadera
 5. Det är ju oerhört viktigt att det känns roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska hitta tillbaka till det igen

   Radera
 6. Lite olika sorters inlägg tycker jag är helt okej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska börja skriva om allt som faktiskt är kul, jag har redan börjat med filmer :)

   Radera
 7. Nej, det behöver inte alltid vara seriöst och ordentligt. Man måste ha kul också :)

  SvaraRadera
 8. Jag har gått från struktur till mer ostrukturerat, för att hitta min blogglust igen...

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive