måndag 5 januari 2015

I pysseltagen igen

I våras när jag skulle på steampunkfestivalen gick jag igång på att göra smycken. Det är något som jag fortfarande tar till ibland eftersom det oftast är ganska rofyllt. Det var väldigt avlastande för stressen då och det funkar även nu när jag tillåter mig själv att släppa allt annat.

Jag har sett riktigt häftiga trädsmycken som folk gjort med metalltråd och pärlor. Inspirerad jag jag blev satte jag igång och gjorde ett tappert försök,
med betoning på tappert. Något vidare blev det nämligen inte. Jag gjorde ytterligare ett försök nu i dagarna men det dåliga tålamodet gav vika för självkritikern och hela trädet
förvandlades till ett spindelnät med en fjäril i. Jag känner mig ganska nöjd, det är i alla fall en bra början. Efter det vågade jag mig även på ett väldigt litet träd. Jag känner mig nöjdare än tidigare och tror att det kanske kan vara början till något roligt.

Vill du själv prova?

Jag använde en böjbar aluminiumtråd på ungefär en halv centimeter i diameter, som ram. Den kan man böja och göra riktigt läckra ramar.
Tråden är en tunn metalltråd jag köpt på Panduro. Verktygen jag
använt är en vanlig avbitare och en liten platt tång.

1 kommentar:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive