söndag 11 januari 2015

Ännu en tungt farväl

Men nu är det faktiskt på riktigt.

Vår älskade Emilhylla adopteras bort. Namnet Emilhylla är något jag själv myntat eftersom det är så där gammalt att det mycket väl skulle kunnat stått i Lönnebergaköket på Emils tid. Rymligt, charmigt och praktiskt. Vi har fått plats med alla fina glas, alla fina serveringsskålar, finbesticken och fina ler-prydnadssaker från släkt och vänner. Den har fina utdragbara extraavlastningsytor som varit jättebra att använda vid julbord eller andra gående bord när många har varit över och ätit.

Tyvärr får det inte plats i vårt hus längre eftersom väggen den stod mot inte längre finns kvar. Under ett års tid har den stått tillfälligt mot en vägg, inträngd bakom en annan skänk, så att det varit omöjligt att öppna och smidigt få tag på finporslinet. Nu när köket är byggt har porslinet och finglasen redan flyttat från hyllorna och den tog bara upp plats i vardagsrummet, och våra hjärtan förstås.

När man tycker så mycket om en möbel och man inte kan ha den kvar, då tycker jag det är viktigt att den kommer till folk som kommer uppskatta den lika mycket som man själv gjort. Därför nappade jag ganska snabbt när en vän berättade att de eftersökte exakt en sådan hylla. Idag fick den flytta in hos dem och den ser verkligen ut att trivas jättebra och de verkar nöjda. I byte fick vi en svart expedithylla 5x5 som vi ska ha till makens vinylsamling bredvid hans snygga svarta cd-skåp. Det blev winwin även om barnen kanske kommer tjura några veckor innan de kan släppa vårt hemska möbelövergrepp.

Vi får se hur lång tid det tar innan jag kommer över det.

Den har ändå ingått i vår möbelfamilj i tretton år.

2 kommentarer:

  1. Alltid klokt att byta bort och göra sig av med saker som inte funkar/ behövs hemma längre. Fördelen med att ni känner dom som ni byter med är ju att ni kan åka och hälsa på Emilhyllan :-). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den har varit lite överflödig ganska länge också, svår att placera liksom. Och precis som du säger, det är så skönt att veta att det har det bra också, och vi kan hälsa på det ibland :D

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive