fredag 19 december 2014

Juljerka

Jag missade Jerkan förra veckan men tänkte vara med den här. Jerkan är, för den som har missat detta litteratur-bloggkedja i internet-etern så lägger Annika ut en fråga varje fredag som vi sedan får svara på och gärna hoppar runt hos alla andra som också svarat, för att peppa och snacka lite om just den personens svar. Den här veckan var det en ganska enkel fråga och för mig ett ganska enkelt svar också.

Snart är det jul och lite välbehövlig vila. Hur ser julen ut? Vad ska ni läsa?

I högerspalten kan man se vilken bok jag analyserar för tillfället och vilken bok vi har i cirkeln. Jag kommer så klart att läsa klart och analysera min Broder själ och syster flamma och sedan kasta mig över Serafers drömmar, som jag valt denna omgång dessutom. Med tanke på att det är en svensk författare och den ligger under fantastik kommer även den att ramla in under analys som januariprojekt.

Utöver det kommer jag att baka, göra julgodis, slå in paket, umgås med min familj, sitta tindrande framför teven när Karl Bertil Jonssons jul går och äta så jag storknar. I stort sett hela julen kommer jag nog att ägna i mitt nya, fantastiska, underbara, lyxiga och snudd på sexiga. kök.

12 kommentarer:

 1. Nytt kök, så trevligt! God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den bästa av julklappar :) god jul själv.

   Radera
 2. Vilken härlig beskrivning av både jul och kök! Hoppas den blir trevlig, läsningen blir det säkert :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag pluggar ju på distans och ägnar nog 90% av min vakna tid i köket och njuter av det. I dagarna blir det bakning och julstök i köket istället vilket är minst lika trevligt. God jul.

   Radera
 3. Äta ja, det hade jag glömt att man brukar göra över julen :)

  SvaraRadera
 4. Ja Karl Bertil Jonssons jul får man inte missa.

  SvaraRadera
 5. Härligt med nytt kök, det skulle jag också vilja ha.

  SvaraRadera
 6. Karl Bertil Jonsson tillhör traditionerna här också.

  SvaraRadera
 7. Nytt kök lagom till jul låter perfekt. God Jul!

  SvaraRadera
 8. Härligt med nytt kök! Det passar ju fint nu med all julmatslagning! =)

  SvaraRadera
 9. Låter som att du kommer att få en fin jul. God jul och gott nytt år!

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive