fredag 12 december 2014

Bröt trenden

Bredvid muggen ser ni en avbild av den kända julpolarbjörnen
som kommer med mulningar varje år.
Som fortsättning på mitt förra inlägg vill jag berätta att jag idag har druckit kaffe. Inte nog med det, det var riktigt gott. Det var min kära väninna MrsData som är skyldig till bjudandet av denna dryck. Jag vet att jag vid ett tillfälle fick folk att dra fram kamerorna när jag var på lokal, ja i det fallet var det på fiket som satt ihop med biografen, och köpte mig en kopp kaffe. Men det var faktiskt inte mitt fel. Vi skulle gått på Paolos som har jättegott Kusmite men det var fullt så vi var tvungna att gå på biofiket som bara har påste. Efter att ha stått och stirrat på de där otäcka utbudet en bra stund kände jag att jag verkligen inte kunde lägga pengar på det. Det bar emot så mycket att jag bara var tvungen att köpa kaffe istället. Som de hade typ tolv olika sorter av, riktigt då och inte instant som de hade allt te i. Det var så klart inte en vanlig slät kopp kaffe, det tror jag det ska mycket till, men ändå, kaffe. En chokladkaffe. Vilket det var även den här gången. Hon beskrev det så fint på sin egen blogg och jag kände ett nostalgihugg inom mig, till en tid då jag levde i Danmark och åkte mycket tåg fram och tillbaka mellan Humlebaek och Helisingör. Jag skulle så klart vilja säga att det var Köpenhamn, men riktigt så hipp var jag nog inte. Så istället bar det av till Helsingör titt som tätt, där jag städade lite trappor, åkte över sundet med färjorna och var med i en cirkus för barn. Ja, inte allt på samma gång då utan lite olika beroende på dag. I cirkusen lärde jag mig att jonglera och att ta emot käglor med huvudet. Jag lärde mig även att Roligt betyder lugnt på danska. Det efter att jag sa till ungarna, utklädd till clown, att "Nu ska vi ha roooligt" och dom såg nästan förskräckta ut. Trodde jag tillrättavisade de stackarna - "Nu tar ni det jääääävligt lugnt ska ni veta!" fast jag svor förstås inte.

Över till nostalgin över chokladkaffet -  på tågen i Danmark hade de, då i alla fall, en kaffeautomat mellan vagnarna där de sålde just chokokaffe som jag brukade köpa på min mycket korta resa. Jag hann köpa en sådan, sätta mig i en rökkupé (eftersom jag rökte på den tiden och det var så fräckt att få röka på tågen för de hade börjat sluta med det i Sverige) och så rökte jag en cigarett, brände mig i munnen av kaffe och så var jag framme. Och ja, det sammanfattar väl alla mina positiva minnen från tiden jag bodde i Danmark och just därför känns det lite nostalgiskt att dricka chokladkaffe någon gång så där var tredje år, eller var femte, eller åttonde eller vad det nu kan vara.

1 kommentar:

  1. Ber att få påpeka att kakan EGENTLIGEN ska vara tjusigt glaserad, men brist på ingredienser till glasyr gjorde att den inte var det. Recept på kakorna kommer på min blogg inom de närmaste dagarna. När jag har dekorerat dem.
    Och så var det trevligt att ses! Puss!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive