fredag 3 oktober 2014

Bloggjerka om planerad läsning


Nu är det helg och bloggjerkan är igång. Om du gillar att läsa böcker och bloggar och kanske bloggar själv tycker jag inte du bör missa bloggjerkan. Där kan du svara på frågor och diskutera med andra läsare och bloggare om de frågor hon ställer.


 Veckans fråga är:
Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Jag både planerar och är spontan, med det vill jag säga att jag planerar vad jag ska läsa för att sedan råka öppna spontana böcker där emellan. Eftersom jag är med i en bokcirkel så krävs det ju att jag i alla fall läser en planerad bok var sjätte vecka, vilket det gått lite si och så med.

Nu när jag börjat mitt nya recensionsprojekt så kommer det däremot att vara lite mer planerat. Förutom de böcker som jag ska läsa till cirkeln och de böcker som jag ska läsa i undervisningen, kommer jag ha ett visst kösystem på mina böcker, eftersom jag nu blivit tillfrågad av författare att just recensera deras specifika böcker. Jag kommer därför att ha det mycket planerat eftersom jag vill läsa ungefär lika många av kvinnliga författare som manliga författare och lika många av utländska som svenska, för att kunna få en bra överblick.

Därför kan jag säga att jag har varit väldigt sporadisk men kommer att bli mer planerad i mitt val av böcker.

16 kommentarer:

 1. Jag planerar rec.ex, resten väljer jag efter vad jag har lust att läsa just då.

  SvaraRadera
 2. Det där lät komplicerat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men fantastiskt intressant. Jag sitter med min första bok nu och det är en hel del aha-upplevelser och så kommer jag på saker som jag går tillbaka och kollar. Det är inte som att läsa på normalt sätt direkt.

   Radera
 3. För mig blir det att prioritera rec.-ex och sedan blir det det jag är sugen på för tillfället.

  SvaraRadera
 4. Jag försöker planerar rec.ex så gott jag kan, sen blir det mer spontant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser att det är ett genomgående tema och ett smart sådant också.

   Radera
 5. jo, till bokcirkel vill man inte komma oförberedd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både jag och några andra har faktiskt gjort det när det kniper. Man vill inte missa cirkeln heller, ett vattenhål i vardagen.

   Radera
 6. Könsfördelning och vilka länder böcker kommer från blir som det blir när jag läser de böcker som jag är sugen på. Det vill säga väldigt massa kvinnor från Usa... Men tror att det beror mycket på att den sortens böcker jag gillar (urban fantasy och dystopier) inte översätts så ofta från andra språk och engelska funkar att läsa själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju även roligt att läsa de svenska urban fantasy - författare som finns på plats marknaden. Sedan kan man jämföra mellan de svenska och utländska.

   Radera
 7. Hos mig kryper det också in lite spontana mellan de planerade :)

  SvaraRadera
 8. Jag planerar in rec-ex utifrån när de landade i mitt hem, resten är väldigt spontant. Min läsning styrs av känslor, humör och dagsform så jag slalom läser väldigt mycket, 2-4 böcker är alltid igång, minst!

  SvaraRadera
 9. Samma för mig, jag var oplanerad men har blivit mycket mer planerad nu. Jag är istället helt lössläppt i mitt bokköpande, vilket innebär att jag har nästan 200 olästa böcker här hemma... Jag behöver planering...

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive