tisdag 7 oktober 2014

Analysförsening

Idag planerade jag att lägga upp första bokanalysen. Jag satt ända till midnatt igår för att bli klar och göra den tydlig och ändå intresseväckande. Det är inte så lätt märkte jag. Jag förenklade och förenklade, tog bort överflödig fakta och försökte göra det lite roligt att läsa, men ändå fick jag kritik över att det var komplicerat, svårt att förstå och faktadumping. I frustration la jag den som utkast och tänkte att jag skulle skulle redigera vidare idag inför publicering vid lunch. Under kvällen pratade jag med min man om projektet och uttryckte att jag även kommer göra analysen på mina egna böcker, så klart. Om någon skulle gnälla över att jag kritiserade andra böcker angående deras representation av kvinnor och etnicitet kan det ju vara bra att visa på att man även kritiserar sin egen litteratur, för jag kan inte garantera att de kommer visa ett snyggare ansikte än många andra.

"Då tycker jag du bör börja med det", säger han.
"Men ...", sa jag och visste precis vad han menade och hur jäkla rätt han hade. Men nu var jag ju klar med den första, skulle jag då vara tvungen att backa och vänta? Trots att det näst intill är fysiskt smärtsamt inom mig, måste jag böja mig inför hans mycket smarta och genomtänkta argument. Därför kommer det inte upp någon analys idag, som planerat. Istället kommer jag att få vänta tills jag analyserat min första bok och inleda med den. På det sättet kan jag hänvisa till den analysen om någon tycker att jag försöker rättfärdiga något genom att peta på andras fel och brister.

Nu hoppas jag bara att min analys kommer få riktigt dåliga resultat. Känns motsägelsefullt eftersom jag egentligen vill ha gjort ett bra jobb på den fronten.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive