måndag 1 september 2014

Idag går sista delen

Sista delen av Alvhilda - Lidandet, andra delen i Alvhildatrilogin, är tryckt i dagstidningen i Karlskoga idag. Självklart är jag väldigt nyfiken på reaktioner från läsare. Det har inte varit så många, mer än att jag fått fler följare på Alvhildasidan på Facebook. Om jag skulle få några reaktioner känns det som om de borde dyka upp nu för slutet på andra boken är inte lika följsamt som slutet i första boken. Här är ett litet stycke från sista kapitlet:

På väggen över sängen hängde brevet, inramat med den vackra kärlekstexten av Stefan Klint till Rebecka och någonstans kändes det som om det handlade om oss. I vardagsrummet hängde en tavla som hennes barndomsvän Eva gett oss och som passade in i den känsla hela huset höll. Den föreställde oss två men målad i gammal stil och behandlad på ett sätt så att den såg ut som om den vore antik. Orden som följt med var ”Som om det alltid hade varit menat att hända.”
Just nu bearbetar jag texten igen. Varje gång jag läser känner jag att det finns trubbigheter, meningar jag snubblar på och detaljer som skall fixas. Därför kommer versionen i bokform vara mer tvättad än den som gick i tidningen, precis som förra året. Det har gått så pass lång tid sedan jag redigerade den senast, att jag kan läsa texten med nya ögon och inte bara med en trött blick som inte ser texten utan bara vet vad som ska hända och missar snubbeltråden. Jag tror jag ser sju ändringar i bara det lilla citatet här ovan.

Och jag är fortfarande lika kär i Stefan som första gången jag skrev hans berättelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive