måndag 18 augusti 2014

Nytt skrivprojekt

Nu har jag startat upp ett nytt skrivprojekt vilket känner väldigt konstigt och spännande. Jag har lagt fyra år på Alvhilda, och hon är inte helt klar än så det kan stanna på fem eller sex, och att kasta sig in i en ny tanke, en ny känsla är väldigt ovant. Visst har jag skriven många noveller under tiden men de är så flyktiga. Nu ska jag stanna i känslan under en längre tid, i en hel roman. Så klart passar jag på, nu när jag har back up genom studierna, att plocka upp det där projektet som malt inom mig i snart femton år. Ett falskt minne. Jag skrev de första två kapitlen idag och är lite sugen på att fortsätta. Hörlurar på och en sen kväll framför datorn. Jag hoppas storyn blir minst hälften så bra som den är i mitt huvud, för då kommer den ta alla med storm. Och nej, den är ingen feelgoodroman, det är ingen romantisk kärlekshistoria och det är ingen silverlining. Och det är verkligen så illa som det kan bli och ja, jag log när jag berättade slutet för mina studiekamrater vilket en av dem kommenterade, med ett häpet utrop.

Här ska krossas själar och hjärtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive