torsdag 21 augusti 2014

Köksbesvikelserna fortsätter

Jag ringde till Himle i dag och frågade lite angående hur vi skulle gå till väga. Jag fick rådet att skicka köksplanerna så skulle de kunna göra en ritning med kostnadsförslag till oss. Det var inte så svårt att räkna ut att det skulle kosta en del med tanke på att han berättade att de skickar en snickare ändå från västkusten till oss som bygger på plats. Dessutom var väntetiden för det nya köket en bit in på nästa år. Därför hoppade vi in på Kvänum på eftermiddagen för att kolla hur de låg till med priser, de är ju större och har kanske mer på lager. Det var en mycket trevlig säljare som hjälpte oss med att rita upp köket och dessutom ge oss kostnadsförslag, både på helhetslösningen och bara på de där sneda skåpen som jag så gärna ville ha.

Resultatet blev ett hur läckert kök som helst. Han beskrev hur bra kvalité det var på deras kök och att de hade garanti i tjugo år men de höll utan problem i trettio. Alla kunder de haft har varit jättenöjda. Helhetslösningen, utan vitvaror eller blandare skulle kosta 171500 kronor. Jag kände att det var lite väl mycket men höll god min, det skulle ju hålla i trettio år och då blir det ju bara  5717 kronor om året, för tusan, det skulle ju bara kosta 476 kronor i månaden. Det är ju ingenting! (alltså ingen riktig avbetalning utan bara mitt huvud som försöker släta över ett högt pris) Vi tog även priset på bara de sneda överskåpen tillsammans med skåpen ovanpå dem samt de där snygga lådorna som man kan sätta fast under skåpen. De skulle kosta 74300 kronor tillsammans. Tre överskåp alltså, tre meter överskåp för 74300 kronor, det blir ungefär 24776 kronor metern. Vi suckade lite och bestämde oss för att kolla av Ikeas köksinstrument. Kanske om man köpte allt utom överskåpen från Ikea i en stil som gick att kombinera och sedan bara köpte överskåpen för att få till den där snygga känslan.

Så här blev Ikeaköket när jag var klar. Som maken sa, det där går inte att kombinera, det finns inget fyrtiotal i det där hur man än vänder och vrider. Trist. Och det var nog den stil jag kunde hitta som påminde mest om retro. Som ni ser har jag satt överskåp här, det är därför att vi märkte att hela köket, alltså precis hela köket, inklusive vitvaror, en varmluftsugn, en induktionshäll, en micro, ett kyskåp och blandare och diskho, rubbet, kostar oss 51227 kronor. Hela köket kostar alltså drygt tjugotretusen kronor mindre än bara tre överskåp hos Kvänum!

Ja visst, nu kan ni gärna få säga saker som att det är bättre kvalité, att ett Ikeakök kanske inte ens håller längre än tio år och bla bla bla men om vi köper ett nytt Ikeakök var tionde år kommer vi ändå ha 17819 kronor kvar att göra massa roliga saker för och vet ni vad, jävla roligt är det faktiskt inte med retro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive