tisdag 15 juli 2014

Tolfte delen och läspaus


Igår gick tolfte delen precis som den skulle, men jag skrev inte här, som jag borde. Varför inte det då? Jo, jag läste faktiskt hela dagen. Jag har mått dåligt under en lång period, stress och dålig självkänsla blandat med minimalt stöd har gjort att jag totalt brakat igenom. Jag landade hårt men under tiden jag föll tappade jag helt greppet om tangentbord och bokpärm. Fel ordning. Jag tappade faktiskt lusten att läsa långt innan lusten att skriva, eller, kanske tvingade jag mig själv att skriva längre än att läsa. Jag har alltid mått bra av att skriva så därför har jag självmedicinerat vid datorskärmen. Att läsa en hel bok tror jag inte jag riktigt klarat på snart ett år.

Jag är med i en bokcirkeln där vi läser en bok på sex veckor och sedan diskuterar den med varandra. Jag har suttit med skammen de senaste gångerna och bara fått njuta av sällskapet och de goda bakelserna. Jag har nu semester och ska inte tillbaka till jobbet alls eftersom jag påbörjar min nya livsriktning nu i augusti. Då jag äntligen lyssnar på mitt innersta, vad jag egentligen vill göra med mitt liv. Jag har inte riktigt kunnat sätta mig och skriva sedan mars men tänkte att jag kanske borde börja med att läsa. Därför tvingade jag mig själv att läsa vår nästa cirkelbok. Jag har, när jag försökt tidigare, satt mig och läst några kapitel utan att riktigt ge mig än och så fort något annat dragit i mig, vilket det gjort hela tiden, har jag lämnat boken och aldrig hittat tillbaka till den igen. Därför bestämde jag resolut att jag inte fick lägga ifrån mig boken förrän den var färdig. jag började vid lunch i går och jag slutade vid lunch idag och boken är slut.

Det var en fantastiks bok, tack Helena för valet av litteratur för den här gången. Jag formligen älskade boken och hoppas den var porten tillbaka till mitt litterära liv.

Vilken bok?
Livet efter dig av Jojo Moyes.
Köp den, läs den, älska den!
Och gråt för fan!

1 kommentar:

  1. Kul att boken var bra, jag ska läsa den efter den jag påbörjar idag (skriver påbörjar för jag ska påbörja den idag, men har inte gjort det än).

    /Åsa.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive