lördag 5 juli 2014

Femte delen och en dröm

Det blev vab hela veckan så jag har inte sett några reaktioner från läsare. Istället har jag passat upp på en snorig och hostig liten tjej som titta hemskt mycket på teve. Skrikig konstig teckad teve, eller ja, programmen på teven har varit skrikiga, konstiga och tecknade i alla fall. Själv har jag mest läst och funderat över framtiden. Dessutom hade jag en dröm på morgonen då jag däckade en stund när vi väl kommit fram till att jag skulle vara hemma även fredagen:

Jag var på ett ställe där någon sa att hen hade vunnit något och ville dela med sig till de som den personen ansåg var i störst behov av det. Jag var den som ropades upp först, jag blev jätteglad. Jag fick beskedet om att jag fick en miljon. Jag blev överlycklig och tacksam och fick sedan sand hälld i min hand. Jag såg förvånat på sanden och fick sedan beskedet om att sanden var väldigt värdefull och att den var i samma värde som en miljon. Jag sa då att jag visste vem jag skulle hjälpa med den här sanden, hur jag skulle använda den här sanden för att hjälpa andra på ett jättebra sätt, för jag hade sett att det fanns vissa med behov. Då la givaren sin hand på min axel och sa med mjuk stämma: Har du inte egna projekt som du vet att du kan använda det till, innan du börjar ge bort det till andra?

Sedan vaknade jag och jag är rätt säker på att mitt sunda förnuft försöker nå fram till mig och få mig att fundera igenom var jag lägger mina prioriteringar. Uppenbarligen ligger de helt fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive