onsdag 30 juli 2014

Ett sämre utlåtande

Jag har nu blivit recenserad av Kattflickan på hennes blogg iHeartFantasy. Hon gav boken 4½ stjärnor av tio, vilket är under medel och hon själv i inlägget kallar det för ett mellanbetyg, men när man läser hennes beskrivning av betyget betyder det dåligt. Samtidigt som hon säger en del negativa saker om Alvhilda:
"Jag hittade inte intresset att läsa vidare och fann läsningen rätt tung."
så säger hon ändå en del positiva saker om mig:
"Men samtidigt gillar jag Lindgrens skrivteknik och jag tycker att boken är välgenomtänkt och bra skriven".

Det jag sagt från början är: man kan inte göra alla nöjda, alla har olika smak. Huvudsaken är att jag gjort ett bra jobb och det har jag gjort enligt recensenten. Jag har även fått kommentar av min lektör att: Det kan ju bli svårt att sälja in en trilogi när den första boken absolut inte är den bästa.
Eftersom jag vet att trilogin växer för varje bok och att språk, komplexitet och intrig blir bättre är jag väldigt nöjd med att hon avslutade sitt utlåtande med:
"Allt som allt var boken okej, och Lindgren har potential. Jag kommer antagligen att plocka upp fortsättningen på trilogin."

2 kommentarer:

  1. Kom ihåg att även mindre bra recensioner kan få någon att upptäcka din bok! Jag tror att man ofta kan komma ihåg att man sett en bok, men inte var. Jag menar alltså att när de som läst recensionen ser din bok nästa gång tänker dom kanske bara, aha, den här känner jag igen, utan att komma ihåg varför. Och så blir dom sugna på att köpa/låna/läsa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aboslut, visst är det så. Jag är inte ledsen över utlåtandet utan ser det ändå som något positivt för hon skrev bra saker om mig som skribent, och det är ju det jag kan ta med mig till min nästa bok. Hon tyckte ju även att det känns värt att plocka upp nästa bok i trilogin och jag hoppas ju på att jag kan fånga henne bättre med den. Jag vet ju att andra inte tycker som hon utan att det är vissa som är väldigt positiva och inte alls tycker att den är seg som hon. Jag fortsätter skriva för att utvecklas och hoppas att andra kommer tycka bättre om boken helt enkelt och att hon kanske kommer falla för Alvhilda i nästa del :)

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive