fredag 13 juni 2014

Försöker hitta inspiration

Allt har legat på is ett tag nu. Jag har, förutom varit väldigt stressad, dessutom åkt på något som gjort mig sängliggande några dagar i hög feber. Det har alltså inte hänt så mycket skrivande alls. Jag har dock kommit på ett sätt att både få ihop en någorlunda passande novell till tävlingarna i augusti och samtidigt ge mig själv en ganska bara bearbetningsövning av mitt mående. Det är bra när man kan kombinera rehabilitering, intresse och framtidsutsikter så där bara.

Jag har dessutom hittat ett fantastiskt inlägg på The meta picture med noveller på två meningar. Jag är osäker på om man kan kalla dem för hela noveller, det är mest teasers i mina ögon, men inspirerande är dom i alla fall. Här är mina favoriter, vill du läsa alla kan du följa den här länken.

"Growing up with cats and dogs, I got used to the sounds of scratching at my door while I slept. Now that I live alone, it is much more unsettling"
Den här är läskig och jag får en sådan där rysning men samtidigt är den så fantastiskt komiskt gjord på något sätt så jag kan inte hålla mig för skratt på samma gång för det finns något komiskt över sättet det berättas på.

"In all of the times that I've lived alone in this house, I swear to God I've closed more doors than I've opened"
Åter igen känner jag både den där olustkänslan och humorn på samma gång. Andra kanske inte skrattar åt samma saker som jag gör, men det lite som en slutkläm som gör det roligt. Och så att det är så kort, den här är faktiskt bara en enda mening.

"She asked why I was breathing so heavily. I wasn't"
Den här gillade jag också men den fick mig inte att skratta. Det är nog enkelheten i den som ändå säger så mycket.

Sammanfattningen är att jag gillade egentligen alla men jag fastnade för de här tre just för att de inte försökte för mycket. De kämpade inte för att beskriva eller ge mig för mycket, det var öppet för min egen tolkning. De andra som fanns där hade klämt in jättemycket information i sina meningar. Enkelhet är det bästa tycker jag. Jag ska ta med mig detta till mitt fortsatta skrivande och försöka sudda sudda sudda bort allt som är för mycket information.

Vad tycker du? Hade du andra favoriter? Tycker du bättre om texter där du får mer information eller gillar du också enkelheten?

2 kommentarer:

  1. Man vill liksom ha romaner av de där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur. Man vill nästan skriva vidare på flera av dem.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive