måndag 23 juni 2014

Att gå All in

Jag ska på steampunkfestivalen nästa helg. När jag bokade in mig så sa jag att jag skulle sälja böcker och kanske smycken, utifrån att jag hade några örhängen på Andra världar, och det var lite kul. Då fick jag till svar att det nog är bra om jag har smycken också för de flesta av köparna är mer inne på smycken än på böcker.
Därför har jag suttit och gjort ett gäng smycken i steampunk-/alvhilda-anda. Det har varit passade just för stunden eftersom jag inte mått så bra och haft många röriga tankar. Pysslandet har tvingat mig att varva ner, koppla bort omvärlden och koncentrera mig. Jag har mått bra av det.

Nu har jag bestämt mig för att jag är klar. Om jag inte satt ner foten skulle jag nog aldrig bli klar, för jag fick verkligen blodad tand. Nu sitter jag med sju par örhängen, två par klämörhängen, fem halsbandsberlocker (egentligen åtta men tre har redan 
blivit köpta), två armband, ett halsband och fyra nyckelringar. Om jag ska ta ut timpenning för smyckena blir de nog aldrig sålda, för jag har suttit i flera timmar för varje smycke.

Först har jag fått ta fram en bild via photoshop. Jag har vanligtvis tagit Alvhildas framsida, ibland bara hon, ibland bara grönskan, ibland hela hon ibland bara porträttstorlek. Jag har även gjort lite mer steampunkiga bilder på goggles, hattar och korsetter men de
 har legat mot Alvhildas bakgrund för att ändå förknippa det med boken. Man kan säga att jag säljer gröna saker.

Trädberlocken är den som gått allra bäst, redan innan jag kommit till festivalen. Det är ett halsbandssmycke. Armbanden har varit pilligast eftersom det varit många delar som skall sättas ihop. Jag har fått tag på en fantastiskt söt liten bronsfärgad kedja som jag använt att länka ihop kugghjul eller bilder. För varje del har jag använt en
bronsfärgad liten ringöggla som jag fått göra själv genom att vira metalltråden runt ett litet klubbskaft och sedan klippa. När jag väl skulle sätta fast den var jag tvungen att bearbeta den för att den skulle sitta ordentligt utan att vara vass och för att den skulle vara så rund som möjligt. Och ja just det, den fick ju inte glipa heller. 

För att få till rätt känsla kommer jag använda en gammal snygg hög hatt som smyckeshållare. Den sitter i sin tur 
på en döskalle (vid namn Max-Bertil). Nu har jag börjat prissätta dem och har kommit fram till att timersättning inte är möjlig, i så fall kommer ett armband kosta fyra hundra kronor tillsammans med materialkostnaderna och det tror jag inte själv att någon kommer köpa det för. Samtidigt vill jag så klart sälja böcker i första hand. Någon kom med förslaget att jag skulle ge smyckena till de som köper böcker men då skulle jag ju förlora en massa pengar. Det var kul, men lite är de väl ändå värda. 
Då kom jag på att, om man köper en bok (Alvhilda) kommer man få ett smycke till halva priset.

För att avsluta hela steampunkpysslet och för att försöka steampunka mig själv så gott som möjligt, har jag även prytt en snygg kubb som jag ska ha på huvudet under festivalen. Jag är nöjd. Hoppas vi ses i vimlet och att du köper ett smycke till halva priset vid mitt bord. Och vet du vad, jag tar till och med kort, och inte bara med kameran.


1 kommentar:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive