söndag 4 maj 2014

Nail art sunday - Alvhilda Idag har jag valt att vara med i nailart sunday. Det är framförallt eftersom temat passat bra ihop med mitt liv. I fredags hade jag release för min Alvhilda och då målade jag naglarna så att de skulle passa henne så klart. (Nyfiken? Läs mer här) Eftersom hon har med vår natur att göra, och har bra kontakt med trädalverna känner jag att trädet är en mycket fin symbol för hennes uppenbarelse. 

 Något som framkom mycket dåligt på bilden i solsken var hololacket som jag valt att grunda med. Hololackets regnbågsfärger som ändras beroende på hur du ser det symboliserar hennes lite transparenta och mångbottnade personlighet och utstrålning. Som Bibliotekstjänst sa om min presentation av Alvhilda i boken:  Hon använder sig dessutom av de naturmytologiska karaktärernas dubbelnatur, dels goda och beskyddande, dels onda och förgörande, för att skapa moraliska dilemman
 Jag har så klart valt grönt som färg när jag vill presentera Alvhilda på naglarna. Grönt i olika nyanser och guld. Det mörka runt om vid nagelbanden symboliserar inte bara det där mörka hotfulla i boken så får en att oroa sig över vad som förföljer henne eller iakttar henne från skuggorna. Det är så klart också där för att rama in hennes träd på samma sätt som det svarta finns runt om på boken. Jag valde att lägga guld i det mörka både för att få fram lystern men också för att det finns mycket som glimmar och lockar i mörkret för Alvhilda.

Här är boken i sin helhet. Min bäbis och stolthet. Hologlittret jag blandat in med gulden vid kanten är för att höja lystern för att den ska kunna mäta sig med bokomslagets lyster.

För skapelsen har jag använt China Glaza L8R G8R som grund, trädet är tryckt med Nail polish by hm Envy me, Det mörkt gröna ute i kanterna är gjort med IsaDora Hunter green, guldet är Creative Pharoah's Gold och det sista holot är gjort med China Glaze Fairy dust.2 kommentarer:

  1. Du har fått träden jättefina, och gillar hela färgkombon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag är själv väldigt nöjd. Jag såg tyvärr inte din kommentar förrän idag.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive