lördag 10 maj 2014

Motgångar

När jag var på bokmässan i Örebro pratade jag med en person på Allahanda om Alvhilda som var väldigt intresserad och ville göra en intervju med mig direkt samt skriva om min bok. Hon skulle bara kolla med sin chef om en sak och när hon gjort det sa hon lite bedrövat att det inte skulle bli någon intervju. Chefen hade uttryckt att de kunde ju inte skriva om alla som råkat skriva en liten bok, för det gör ju tydligen alla Örebroare nu för tiden.  De skriver alltså inte om någon bok som det inte är en hajp om och även om de fått in pressmeddelande om boken (vilket de har) så får de ju så många att de slänger de flesta. Det lustiga är ju att det är tidningarna som gör hajpen. Om ingen tidning läser och skriver om en bok kommer den aldrig att komma ut till allmänheten och då kan den vara precis hur bra som helst men aldrig få en hajp.

Idag var jag iväg till bokhandlarna i stan för att presentera mig och berätta att jag och min bok finns. Jag fick ett mycket svalt bemötande eftersom det är allt för många örebroare som skriver böcker så de kan ju inte ta in varenda människas bok som de dessutom troligen inte kommer få sålda. Inte förrän NA möjligen gör en recension av den eller skriver om den, då kanske det kunde vara intressant. Det måste vara en efterfrågan innan de kan ta in den verkade som det på alla ställen.  Grejen är ju bara den att jag ser hur många titlar som helst inne i deras butiker som jag aldrig hört talas om, där författarna är helt okända och inte ens bor i Örebro, men de böckerna tas in. Det kommer ju inte bli någon efterfrågan om inte någon vet att den finns, som jag just sa.

Så här står jag nu och kliar mig i skallen över hur fasen man ska få in boken i tidningen för att kunna få in den i affärerna eftersom vi är så himla många i Örebro som verkar ha skrivit en bok och tjatar om uppmärksamheten. I Karlskoga däremot, där skriver de om det i tidningen, det får väl bli dit jag vänder mig för att försöka sälja in boken. Där verkar mina kopplingar vara större än där jag sover, äter och faktiskt skriver mina böcker. Jag funderar även på hur jag ska kunna hajpa boken själv genom sociala medier. Med tanke på att den här bloggen är helt död så var väl även de här orden helt onödiga, men ibland är det bara skönt att skriva av sig sin frustration.
Bild lånad från unlocking the growth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive