måndag 19 maj 2014

London och Doctor Who

Vi har precis kommit hem från London. Barnens resa, både de små och de stora. Så klart ville barnen till Doctor Whos hemland och hälsa på. Det var först efter att vi köpt biljetterna och ordnat med hotellet som vi insåg att vi borde ha bokat biljett till Cardiff för att verkligen göra Doctor Who rättvisa, men gjort är gjort och då gör man det bästa av det hela.

På lördagen åkte vi helt sonika ut till The Who Shop i Upton Park, vilket är busenkelt med tunnelbana, för att kika på utbudet, klämma på tardisarna och kolla in deras museum. Dottern fick sig en urtjusig Dalek-klänning som hon fick så mycket komplimanger för resterande tid på resan. Det härliga är ju att det står exterminate på rumpan, vilket är helt fantastiskt roligt. Sonen köpte sig en replica av elfte doktorns sonic screwdriver. Ungefär samma pris. Skruvmejseln kunde man öppna och stänga, den blinkade i grönt och hade fyra olika ljud. Dottern fick provköra en femtiotalsmodell av tardisen, iklädd dalekklänningen blev det riktigt otäckt.

På väg genom London, till Earl's Court (där den sista blå polisboxen står parkerad) provade sonen sin skruvmejsel på allt som inte var av trä. Den fungerade olika bra på alla rödljusen och jag är osäker på om den gjorde någon skillnad på hans hörsel.

Vid tardisen samtalade vi med en gammal polis, som nu jobbade som tunnelbanevakt, som berättade att den hade fel färg. Den var nymålad vilket var tråkigt. Han berättade även hur han låst in fulla människor och bråkstakar inne i de där boxarna, tills polibussarna kom och hämtade. Vi tog flera roliga bilder.

Dottern fick plats på tunnelbanan bredvid en övertrött liten pojke som försökte ta död på sin ballong genom att banka den i huvudet på dottern vid ett flertal tillfällen. Det härliga på bilden är att hon ser ut att vilja exterminata ballongen själv, tröttare uppenbarelse är svår att frambringa. 

Det hela avslutades inne i den fantastiska affären Forbidden Planet som ligger precis vid Covent Garden. Vilken härlig leksaksaffär, för både vuxna och barn. Dottern fick sig också en lite billigare version av en sonic screwdriver, jag köpte ingen tians skruvmejsel som jag var sugen på, vilket jag fick klagomål från ungarna om. Dottern köpte sig en liten nalledalek också som ligger inne i hennes säng och säger otäckheter med jämna mellanrum när hon egentligen skall sova.

Allt toppades med att de fick var sin liten leksak ur en automat där alla automater bara hade med nerdiga och geekiga teman att göra. De var så nöjda och trötta när de kom tillbaka till hotellet och allt leks fortfarande med. Klart värt resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive