fredag 18 april 2014

Skruvade teveserier

I Annikas blogg kan man varje vecka vara med i Bloggjerkan, vilket är en litterär bokfrågehopping kan man säga. Hon ställer en fråga, man svarar och surfar sedan runt hos alla anda som svarat och diskuterar frågorna med varandra, Mycket roligt, var med vet jag!

Veckans fråga avhandlar inte så mycket litteratur som teveserier.


Vilken är den mest skruvade tv-serie/film du har sett i din favoritgenre?

Det här är nästan en lite konstig fråga för mig att besvara eftersom min genre är just skruvat. Om det är skruvat så gillar jag det kan man säga och då är det ganska svårt att bestämma vilken som är mest skruvad. Jag måste nog ändå välja Lost eftersom den skruvade till sig så kraftigt att till och med jag blev lite snurrig och faktiskt tröttnade på serien. Även om jag gillar skruvat så måste det finnas en röd tråd som följer med hela skruven, och det kändes som om de gick lite overboard i den serien.

Skruvade serier som jag däremot gillar är ju Twin peaks, ja, den var också fantastiskt skruvad men det fanns ändå en röd tråd, om ändå så tunn ibland. Om vi ska gå vidare till filmer, där jag verkligen älskar de där med riktig tvist, gärna samhällskritiska sådana också. Då gillar jag Moon, Retroactiv, Memento, De tolv apornas armé och Matrix. Ja, det finns många många fler men jag får ta ett axplock annars får det bli en serie av det också ...

vänta lite nu ...

Nu vet jag vad jag ska göra på lördagarna hädanefter.

17 kommentarer:

  1. Maken tycker också att Lost är otroligt skruvad. Och hur kunde jag glömma Matrix!! Twin Peaks började jag kika på men den föll mig inte i smaken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt länge sedan jag såg Twin peaks idag men är lite sugen på att ta upp det igen. Vi såg inte klart på Lost, det kändes som om författarna själva gick vilse

      Radera
  2. Memento är en av de bästa filmer jag sett, jag gillar också tillskruvade filmer :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag och maken träffades hade han som favoritfilm De tolv apornas planet medan jag hade Matrix. Det var klart att vi hade ungefär samma smak. Vi var saliga när vi såg Memento tillsammans på bio :)

      Radera
  3. Det känns som om allt David Lynch gör är skruvat... Men bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kanske helt enkelt ska göra en lista av hans serier och filmer och beta av dem en efter en :)

      Radera
  4. Inte alls min grej, det här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som man säger, smaken är som baken. Kommer ihåg när jag och maken varit på Memento. Jag och maken var helt saliga medan de vi var på bion tillsammans med uttryckte att det var en av de sämsta filmerna de någonsin sett.

      Radera
  5. Jag gillar inte för skruvat men Twin Peaks följde jag faktiskt hela vägen.

    SvaraRadera
  6. Svar
    1. Vilken tur du har, då har du något fantastiskt framför dig

      Radera
    2. Sonen såg de sista avsnitten nyligen..ä

      Radera
  7. Matrix och De tolv apornas armé är fantastiska :)

    SvaraRadera
  8. De tolv apornas armé var bra. Blev sugen på att se om den igen.

    SvaraRadera
  9. Åh, nu fick jag lust att göra filmmaraton av Matrix, och då kan jag lika gärna slänga in De tolv apornas armé också... Alldeles för lite tid bara ;)

    SvaraRadera
  10. Twin Peaks är en stor favorit hos mig!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive