måndag 28 april 2014

Det här med försäljning av böcker

Jag lyssnade på en helt fantastisk föreläsning av Kristina Svensson förra året när hon föreläste om marknadsföring på Andra världar. Hon nämnde hur viktigt det är att alltid vara beredd, att alltid ha med sig en eller två böcker och möjlighet att ta betalt på studs. Man vet aldrig när det kommer på tal och om folk visar intresse bör man erbjuda direkt, annars finns det risk att de glömmer bort. Hon brukade använda sig av fakturering men jag tycker det är ännu smidigare att ta kortbetalning. Jag märkte framförallt på Andra världar i helgen att det var riktigt fiffigt. Många hade begränsat med pengar och stod och vägde olika böcker mot varandra men när jag sa att jag tog kort hamnade jag i en egen gräddfil för det påverkade inte de andra böckernas vara eller inte vara. Vissa handlade bara för att de tyckte det var roligt att kunna köpa med kort.

 Jag har i dagsläget packat min väska och som jag slänger över axeln så fort jag lämnar byggnaden. Den är preparerad med:
två till tre böcker
En handfull visitkort med adress till
Alvhildas bloggsida
En iZettle för snabb och smidig kortbetalning
Jag kan säga att iZettlen är riktigt bra. Det går snabbt smidigt och även om de drar en viss procent på varje köp är jag säker på att jag redan tjänat flera försäljningar på den lilla apparaten. Hela upplägget i sig har varit jättebra och jag har märkt att det fungerar. Visst har jag många gånger redan vetat att det funnits en viss chans att jag skulle träffa på någon som vill ha just på den vandring jag gjort, men att jag har haft med väskan har gjort att försäljningen varit enkel att genomföra.

Hur gör du för att marknadsföra dig och få dina böcker sålda? Har du något smart tips du kan dela med dig av? Alla sätt är bra utom de dåliga, som jag och många med mig brukar säga.

Jag kan säga att jag till och med motsålt böcker till dörrförsäljare. Kan de med så kan jag.

2 kommentarer:

  1. Jag är själv alltid kontantlös så det här var ju roligt att höra om att det finns smidiga alternativ. Inte för att jag säljer nåt direkt men det är alltid bra att känna till tekniken där ute :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rekommenderas varmt, Funkar fantastiskt bra.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive