tisdag 1 april 2014

Det här med aprilskämt

Årets värsta och mest smärtsamma skämt

Det har varit flera olika aprilskämt idag. Bland annat är Svampen i Örebro felkonstruerad så de är tvungna att göra om hela vattensystemet i stan. De ska visst bygga flera småsvampar runt omkring i olika områden vilket kommer kosta en förmögenhet, men bara lugn, de tar pengarna ur skolkassan.

Att Västerås skall byta namn till Westeros som en hyllning till Games of thrones

Att det har kommit ett EU-direktiv som skall reglera hur man ska använda smileys.

Och det planeras visst en Depeshe mode-musikal i Hamburg.

Min kollega drog ner stolen i botten när jag var på fika. Jag påpekade att det var ett ganska lamt skämt och fick då frågan om jag märkt vad hon gjort mer. Jag hade inte märkt något mer. Nu är följdfrågan om hon verkligen gjort något mer eller om skämtet är att jag nu ska tro att hon gjort något mer, eller om jag kommer upptäcka något i morgon först för att jag var för ouppmärksam i dag. De hade fika på ett ställe i anslutning till jobbet, folk trodde det kunde vara ett skämt vilket gjorde att många kanske inte gick dit. Avigsida kan man säga.

Men nu till det allra värsta skämtet idag. Netflix ska starta upp Fireflyserien igen och göra en andra säsong. Det kanske inte är något som alla reagerar på men de som reagerar, reagerar verkligen. Detta var alltså en serie som verkligen hyllats av nerdkulturen, den är annorlunda från andra serier. Många starka kvinnoporträtt, inga tydliga hjältar och serien är kryddad av kvick humor. Det jobbiga är alltså att FOX valde att lägga ner serien efter bara elva avsnitt, trots att de hade en stor och bred publik. Serien hänvisas ofta till inom olika forum och många är upprörda över att de bara sände just en säsong. Att då gå ut med att det planeras ytterligare en säsong tänder ett litet hopp i själen hos tusentals människor, ja det kan nog vara miljontals, där ute som satt snopna när första säsongen tog slut och det inte gick att se vidare.

Därför vinner det skämtet årets Första april i mina ögon, för den vidrörde, rörde om, skakade och fick många att reagera.

Vilket skämt tycker du varit bäst i år?
Finns det något skämt som du minns från tidigare år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive