torsdag 24 april 2014

Alvhildas ankomst

I går kom Alvhilda.

Det började med att jag fick mail från förlaget att de fått böckerna på tisdagen. Jag fick ett söknummer som inte fungerade och på onsdagsmorgonen ringde jag för att höra när böckerna räknades anlända. De berättade att de hade böckerna här i den lilla staden jag bor i och den beräknades köras ut till mitt hus någon gång mellan 07:00 och 17:00. Jag förklarade då att jag inte är hemma den tiden, alls, eftersom jag har ett jobb, men en vän till mig kunde kanske möta upp om jag fick veta en liiiite mer exakt tid än så.
"Nej, jag kan inte ge mer information än så." Fick jag som svar, rätt så kort och snorkigt också. Jag suckade lite och sa att om jag lämnade numret till min vän kanske de kunde ringa upp henne innan de kom så hon kunde hoja över och ta emot.
"Nej, det kostar extra och den beställningen är inte gjord"
Jag suckade igen och sa att då var det inte någon idé att dom överhuvudtaget åkte till mitt hus eftersom det ändå inte var någon hemma. Hon skulle kontakta åkarna om detta.

Telefonen ringer snart (Jag jobbade även mitt i detta så det var inte som om jag hade all tid i världen att prata med dem heller) och en kvinnoröst förklarade för mig att mina lådor redan var packade och på väg ut. Det gick alltså inte att låta dem stå kvar i lagret.

Jag hade inte möjlighet att åka idag, jag var tvungen att åka igår eftersom jag inte har någon möjlighet att åka tidigare från jobbet idag, jämfört med igår och suckade därför en aning och förklarade att om jag bara kan lämna numret till min vän, så skulle ju hon kunna möta upp, bara hon får en heads up på att bilen är på väg. Personen i andra änden skiner upp och säger att det var ju en bra idé, och ville ta emot numret. Eftersom jag alldeles nytt fått veta att det var en omöjlighet var jag inte förberedd på att lämna ut numret och fick därför ringa upp igen efter att ha tagit fram det. När jag ringde upp igen kopplade de mig direkt till lagret där de sa kort
"Nej, det kostar extra och den beställningen är inte gjord"

Nähäää, men, jaaag är ju inte heeeemmaaaaa!" sa jag så tyyyydligt som möjligt varpå jag fick svaret
"Ja, men då får du väl hämta det i eftermiddag efter jobbet då."
Jaha, så då funkade det helt plötsligt ändå, trots att det var packat.

Vid det här laget kände jag mest för att apatiskt dunka huvudet i skrivbordet, men tänkte att det kunde lämna mär
ken så jag lät bli.

Jag flexade ut tidigare och åkte iväg för att hämta skönheten. Jag kände mig inte helt trygg, inte förrän jag höll henne i min hand. När jag kom dit och förklarade mitt ärende satt en man i bakgrunden och visste vem jag var, jag kanske har varit ett samtalsämne, vem vet.

Det gick fort och jag och DHL är vänner igen, även om vi fick en ganska knackig början av vår relation. Nu har jag åtta små lådor med vackert innehåll i vardagsrummet och är på väg att packa om några av dem i min väska inför Andra världar. Kom gärna och hälsa på, kanske lyft ett glas och skåla med mig, kläm och känn på henne och lär känna henne.

Alvhildas smygrelease

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive