fredag 28 mars 2014

Torchwood igen


Jag skrev ett inlägg om Torchwood för ett tag sedan. Jag var inte överväldigad då. Hade en hel del invändningar mot Gwen som jag inte tyckte kändes helt korrekta. Hon var polis men ändå betedde sig så klantigt och opolisigt. Hade inte koll på vapen och verkade vara helt bortblåst när det kom till att säkra rum och så vid jakt efter efterlysta. Jag fick höra att jag skulle vänta med att döma och det dröjde bara något avsnitt efter det som jag förlät, förstod och började älska. Klart värt det.

Första och andra säsongen var perfekta. Jag gillade teamet, jag gillade intrigerna och jag karaktärsutvecklingarna. Kärleken var fin och det fanns massor att bygga på det.

Tredje säsongen tyckte jag inte lika mycket om. Jag gillade det där med fristående avsnitt men själva storyn var ändå så pass spännande att jag satt som fastnaglad vid teven när vi tittade.

Sedan kom säsong fyra och jag undrar vad det var som hände. Hela serien blev amerikaniserad, pang pang och explosioner, seg handling och fel fokus. Vi har sett sex avsnitt, vi är inte ens framme vid slutet och vet ni vad - jag tror inte jag orkar bry mig.

Har du inte sett serien rekommenderar jag dig att göra det men för guds skull, låtsas som om den slutar efter tredje säsongen, då avslutar du serien med deras värdighet intakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive