onsdag 12 mars 2014

Nu är hon iväg igen

Bild lånad från evil teacher production
I söndags åkte Alvhilda åter igen till förlaget. Mitt självförtroende i allt det här åker en ganska illamåendeframkallande bergochdalbana. När jag fick kontraktet rusade Jacks vrål igenom mig "Im the top of the world". Sedan gick jag igenom en ganska kraftig självkritisk fas när vi korrekturläste och rättade texten. Jag växte däremot flera meter när jag faktiskt hann med allt i god tid och skickade in texten. När jag sedan fick tillbaka den och insåg hur lite jag faktiskt kunde i fråga om layout och språkregler. Jag hade gjort stora fel och var tvungen att göra om. När felen hittades hittades även korrekturfel och jag sjönk ännu lägre. Vi gjorde om allt arbete och bokprojektet försenades två månader. När jag skickade in texten den här gången var jag väldigt liten.

Min självförtroende är i höjd med skosulorna, det känns som om jag inte är någon alls och att boken kommer bli totalsågad. Jag går litteraturkurs samtidigt som jag jobbar heltid och ror i land mitt bokprojekt vilket tär en del på psyket. Min dröm är att sadla om till skrivpedagog, tänk - författarkurator och skrivpedagog. Det är en dröm som för bara några månader sedan kändes verklig, realistisk, min framtid. Idag känns det som om det är en orealistisk dröm, som om jag inte ens är god nog att råda skadedjur, att jag borde krypa ihop och strunta i alltihop.

Det är tur att jag känner mig själv tillräckligt väl för att förstå att det bara är min inre kritiker som ätit lite för mycket, blivit lite väl stark, tjock och välmående, och att jag bara ska ge honom det döva örat. Ja, min inre kritiker är en typisk man! Alltså, inte stereotypt man, för sådant tror jag inte på, utan känslan och bilden i mitt huvud är manlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive