tisdag 4 mars 2014

Det här med hashtag och fandom

Jag hade ingen koll på det där med hashtag förut men har verkligen fått upp ögonen för det. Jag har ju använt det på så sätt att jag har hashtagat allt jag gjort med Alvhilda, med en egen hashtag - #Alvhilda. Men än så länge är det inte så många som använder den, förutom jag, och ingen annan som liksom hittar det jag taggat med just Alvhilda. Därför har jag inte riktigt märkt av själva grejen.

Ja jag vet att jag är riktigt sen i den sociala medians utveckling. Men, när jag nu börjat med fandomen och börjat nerda ner mig totalt med Doctor Who, så har det hjälpt mig med det där som jag inte riktigt haft tid med tidigare. Jag har börjat tagga inlägg jag gör om Doctor Who med en hashtag #doctorwho eller #tardis eller #bowtiesarecool ja you name it. Allt som har med själva bilden att göra. Och plötsligt får jag många mysko följare från hela världen och jag har kommit in i ett helt nytt sammanhang.

Jo, ja ljög lite, jag gjorde samma sak vid Nanowrimo och lite sporadiskt när det gäller jul eller andra specifika saker. Men inget har exloderat på samma sätt som när jag gjort det med doctor who.

Tänk om det kunde bli samma explosion när det gäller Alvhilda en dag. Då skulle jag vara stolt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive