fredag 14 mars 2014

Det här med fanfic och spin off

Bild lånad från Umbridge.
 Jag har fastnat en hel del för den där doktorn som aldrig säger sitt namn, alltså, Doctor who. Något jag däremot kan känna ibland är: varför är det en man, varför är det inte en kvinna? För visst är det så att det nästan alltid är en man. Sidekicksen är kvinnor, ofta mycket snygga kvinnor och vi tittare, följare, fanatiker, blir ofta förälskade och hängivna vissa av hans följeslagare. Just den bilden som är ovanför fick igång mig av flera anledningar. Till att börja med finns det vissa kopplingar som inte gör kvinnan som timelord helt otrolig, dessutom är hon en av favoriterna bland följeslagarna. Dessutom är båda karaktärerna i bakgrunden riktiga top notch från serien så det är en trio som slår högt. Men, när jag såg den kom jag och tänka på en annan karaktär som bara försvann, fast med en tvist som gör att jag fortfarande väntar på hennes återkomst, nämligen:


The doctors daughter. Jag fick då en snilleblixt att jag kanske skulle skriva en fan fic, eller en spin off på den karaktären. När jag kikade på det och pratade och läste i trådar blev jag mer och mer varse om att karaktären aldrig skulle slå lika stort som Donna Noble. Det är sant och går inte att komma ifrån. Dessutom tänker jag att jag nog inte är en fan fic-författare.

Vad jag däremot känner väldigt starkt, är att de tre karaktärerna i den översta bilden mycket väl kan ligga till grund inför min nästa roman, som inspirationskälla. Personligheter, drag och uttryck hos dem inspirerar mig. Det kan bli steampunk, det kan bli sci-fi och det kan bli fantasy och det kan bli en mix av allt tillsammans.

Hur tänker du krig serier och fan fic? Är du en som skulle kunna tänka dig att skriva fan fic eller är du en som hellre blir inspirerad av en serie och gör något eget av inspirationen?

1 kommentar:

  1. Faktiskt skulle jag kunna tänka mig både och men än så länge blir jag bara inspirerad.
    Nathalie

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive