fredag 28 februari 2014

Jobbet som inspiratioinskälla

Bild lånad från Movie writer nyu

Idag skickade jag in mitt bidrag till novelltävlingen "Haunted house" som sidan Swedish Zombies hade hand om. Sista anmälningsdagen var idag.

Inte det bästa att göra på kort tid när man dessutom är helt ur form och sjuk, men bättre med något än inget alls.

Novellen jag använde är den första i en serie som är baserad på min arbetsplats. Jag skrev om det tidigare, hur inspirerande det var att jobba på ett ställe med flera stängda, utblåsta och döda våningar där man kan känna historierna skrika från väggarna. Igår hade jag med mig ett första utdrag av novellen till jobbet och flera läste. De tyckte det var roligt och skrattade en del åt saker de kände igen. Huvudrollsinnehavaren satt och nickade igenkännande när hon tyckte jag fångat henne i texten.

Då var det en av kollegorna som tyckte att det skulle vara roligt om jag skrev en blogg om hur det är att jobba på ett socialkontor. Ingen skulle tro att det faktiskt är som det är att jobba inom socialtjänsten. De knasigheter som man råkar ut för, humorn som är rå men hjärtlig, mestadels hjärtlig och bara rå ibland. Incidenter som får en att undra vad det är man egentligen håller på med.

Jag tycker så klart idén är väldigt rolig men när man jobbar under sekretess blir de bästa historierna hemliga ändå så det blir tyvärr inget med det. Däremot kommer jag nog fortsätta med min fiktiva novellsamling, där det enda äkta är de anställda och huset. Resten lämnar vi därhän, där de passar bäst - i ett låst arkivrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive