söndag 5 januari 2014

Vem skriver?

Jag har krånglat med baksidetexten ett tag nu. Jag har skrivit ett förslag utifrån vad en läsare har sagt. Låtit andra läsare läsa förslaget och fått nya uppslag. Låtit folk som inte läst Alvhilda få läsa baksidetextförslaget och fått komma med sin input. Mer och mer förslag har kommit och jag har känt mig osäker. Det är verkligen skitsvårt att skriva en bra baksidetext. Jag har låtit Alvhildaläsare, potentiella Alvhildaläsare och bokförsäljare få komma till tals och alla har haft olika åsikter.

I fredags talade jag med en av mina läsare, en som jag inte kände när hon läste, en ny bekant. Hon läste Alvhilda när hon gick i tidningen och blev såld på storyn. När jag visade henne förslagen så läste hon och sedan suckade hon och sa något som jag kanske ska ta till mig:
Alltså, vad är du så osäker på?
Alvhilda är inte skriven i någon tvekan, där har du bara släppt din egen osäkerhet och låtit Alvhilda själv få berätta sin story. Du har skrivit något jättebra, tvivla inte på dig själv utan skriv bara på samma sätt där bak. Låt Alvhilda berätta vad hon tycker är viktigt.
 Jag blev lika glatt förvånad och lite generad som när hon uttalade sig den här gången som när hon uttalade sig om vad hon tyckt om Alvhilda som story, när hon berättat att hon läst den. Hon överöste mig med beröm då och trots att hon kom med kritik mot baksidetexten ramade hon in det med beröm. Nu har jag gjort ändringar utifrån hennes kritik och jag känner mig nöjd. jag tror jag fångat bokens själ med de ord jag knåpat ihop och det blir detta jag skickar till förlaget som förslag. Om de inte tar dem utan några andra, kan jag inte lova, de har ändå de sista orden.

Här är i alla fall min bild av Alvhildas själ:

Allie är en rak och känslohämmad amerikanska. Att tro på något som det inte finns vetenskapligt belägg för är för henne korkat, något hon inte är sen att förklara för omgivningen. Hon har dessutom alltid sett sitt eget intellekt som oklanderligt. Men när hon reser till Sverige möter hon ett förflutet som trotsar hela hennes världsbild. Den ende som sitter på svaren är den mystiske mannen som hemsöker hennes drömmar och får henne att ifrågasätta sitt förstånd. Gränserna mellan dröm och verklighet suddas ut.
Vad ska hon tro på – och vem är Alvhilda?

Alvhilda – uppvaknandet är första delen i en urban fantasy-trilogi som bygger på svenska myter och fantasiväsen. Den första boken gläntar på dörren till ett mysterium som bygger på århundraden av missförstånd och svek. Åtrå och offer kantar vägen till sanningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive